Mahkeme, Bu Kripto Para Borsasının Üst Düzey Yöneticisine Ceza Verdi!

Kripto para türev ürünleri ticaret borsası BitMEX’in üst düzey bir çalışanı, ABD’nin kara para aklamayı önleme kurallarını ihlal etmekten suçlu bulunmasının ardından Çarşamba günü Manhattan’daki federal mahkemede 12 ay denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Kripto Para Borsası BitMEX’in Üst Düzey Çalışanı Ceza Aldı

39 yaşındaki Avustralya vatandaşı Gregory Dwyer, Bitcoin borsasının ilk çalışanlarından biri ve bir zamanlar iş geliştirme başkanıydı.

ABD savcıları, Dwyer ve borsanın kurucularının ABD yasalarının gerektirdiği şekilde kara para aklamayı önleme ve müşterini tanı programlarını uygulamada başarısız olduklarını iddia etti.

Ağustos ayında Banka Gizlilik Yasası’nı ihlal etmekten suçlu olduğunu kabul etti. İtiraf anlaşması kapsamında Dwyer ayrıca 150.000 dolar para cezası ödemeyi de kabul etti.

Dwyer’ın temsilcisi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Hükümetin Dwyer’ın yargılanmasına ilişkin ağır yaklaşımı üzüntü vericidir ve Dwyer bu konuyu geride bıraktığı için rahatlamıştır ve hem kişisel hem de profesyonel olarak hayatına devam etmeyi dört gözle beklemektedir.”

Suçlamaları yönelten New York Güney Bölgesi’nin bir sözcüsü cezayı doğruladı.

Mahkeme belgelerine göre, Dwyer’ın avukatları Ekim ayında sundukları bir ceza muhtırasında hakimden cezayı para cezasıyla sınırlandırmasını istemişlerdi.

Avukatlar, 2015 yılında BitMEX’e tam zamanlı bir çalışan olarak katılan Dwyer’ın BitMEX’te ya da Deutsche Bank AG’de türev işlemcisi ve finansal hizmetler danışmanı olarak çalıştığı önceki işlerinde hiçbir zaman uyumluluk, yasal ya da düzenleyici bir rol üstlenmediğini savundular.

BitMEX 2015 yılında ABD pazarından çekildiğini duyurmuş, ancak savcılar ABD merkezli müşterilerin BitMEX’e kaydolmasını engellemek için yalnızca asgari düzeyde ve etkisiz çaba gösterildiğini söylemişti.

BitMEX geçen yıl, iddiaları kabul ya da reddetmeksizin regülasyon davasını çözümlemek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Şirketin kurucu ortaklarından üçü geçtiğimiz yıl çeşitli sürelerde şartlı tahliye ya da ev hapsi cezalarına çarptırıldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!