Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Kripto Standartları Hakkında Açıklama Yaptı

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), son genel kurul toplantısından çıkan bir rapora göre, kripto için küresel standartlarının “zamanında uygulanmasını” sağlamak için bir eylem planı üzerinde anlaştı.

Küresel kara para aklama ve mali suçlar izleme örgütünün genel kurulu, Uluslararası Para Fonu (IMF), Birleşmiş Milletler ve Egmont Mali İstihbarat Birimleri Grubu gibi gözlemci kuruluşlar da dahil olmak üzere 206 üyeden oluşuyor.

FATF, Üye Ülkelerin Belirlenen Kripto Para Kurallarını Uygulamada Başarısız Olduğunu Açıkladı

Cuma günü paylaşılan belgede FATF, hizmet sağlayıcıların kripto işlemlerinin bilgilerini toplamasını ve paylaşmasını gerektiren tartışmalı “seyahat kuralı” da dahil olmak üzere birçok ülkenin standartlarını uygulamada başarısız olduğunu belirtti.

FATF, “Bu nedenle genel kurul, sanal varlıklar ve sanal varlık hizmet sağlayıcılarına ilişkin FATF standartlarının uygulanmasını güçlendirmek için, küresel ağ genelinde mevcut uygulama düzeylerinin bir dökümünü içerecek bir yol haritası üzerinde anlaştı” dedi ve bulgularına ilişkin bir raporun 2024’ün ilk yarısında yayınlanacağını ekledi.

FATF, 2019 yılında Bitcoin ve kriptolar için güncellenmiş standartlarını yayınlamıştı, ancak geçtiğimiz Haziran ayında, ankete katılan 98 ülke arasından yalnızca 11’inin seyahat kuralını uyguladığını söyledi ve bu ülkeleri daha hızlı hareket etmeye çağırdı.

Raporda ayrıca, güçlü kripto düzenlemesinin fidye yazılımı saldırılarından kaynaklanan finansal hareketleri kesintiye uğratmanın anahtarı olduğu belirtilerek, “sorumlu suçlular, ağırlıklı olarak sanal varlıklar kullanarak büyük miktarlarda parayla tespit edilmeden kaçıyorlar” denildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!