Mark Mobius: “Bitcoin ve Kripto Paralar Yatırım Aracı Değil Dindir!”

Mobius Capital Partners’ın kurucusu Mark Mobius katıldığı CNBC’nin Squawk Box programında Bitcoin ve kripto paralar birimleri hakkında konuştu.

Ünlü yatırımcı kripto para birimlerini bir yatırım aracı olarak görmediğini vurguladıktan sonra “onları bir din olarak görüyorum” dedi.

Bitcoin ve Ethereum’da yeni ATH’ler yaşandığı bugünlerde kripto para birimlerine ilişkin olumsuz açıklaması ile kripto para sevmeyenler arasına katılan efsanevi yatırımcı sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanlar bu kripto para birimlerine yatırım yapmak için bir araç olarak bakmamalı. Bu, spekülasyon yapmak ve eğlenmek için bir araçtır. Ancak günün sonunda hisse senetlerine geri dönmeniz gerekiyor. İnsanlar kripto para birimlerini alarak sadece zenginleştiklerini sanıyor. Bu bir inançtan kaynaklanıyor. Kripto para birimleri bir yatırım aracından ziyade din görevi görüyor.”

Mobius, Bitcoin’e yatırım yapanları da hedef alarak, sonunda “gerçek bir bela” ile karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Enflasyona Karşı Bitcoin Yerine Hisse Senedi!

Küresel piyasaların önemli ismi olan Mobius, enflasyon nedeniyle en iyi yatırımın hisse senedini tercih etmek olacağını olacağını belirtti.

“Hisse senetleri yatırımcıları kontrol dışı enflasyondan koruyor. En iyi yatırım aracı hisse senetleri çünkü para birimlerindeki devalüasyon ortadan kalkmayacak. Bu da enflasyonun ileriye doğru yüksek bir oranda devam edeceği anlamına geliyor.”

Yıllardır kripto para birimlerine şüphe ile yaklaşan yatırımcı, ABD pazarına da dikkat ettiğini ve hisse senetleri rekor seviyelere yakın işlem görürken bile büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Evet görüyoruz çok güvendiğiniz hisse senetlerini her 10 yılda bir küresel çapta ekonomik krizlerde yerin dibine kadar giriyorlar ve görüyoruz asla batmaz dediğiniz şirketlerin iflas kararları ile hisselerinin bir anda değerinin nasıl sıfır olduğunu kripto paralara sadece para gözüyle bakan insanlar hiç bir zaman anliyamiycak değerini ve bir insan zengin ve büyük Mebla ile yatırım yapınca yatırımcı olmuyor malesef gercek yatırımcı olsaydı kriptolarin sadece dijital para olmadığını anlardi