MASAK’tan Kripto Para Transferleriyle İlgili Flaş Açıklama! Bitcoin Yatırımı Yapmak Artık Riskli Mi?

Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) kripto para gündemini sarsıcı bir açıklama geldi. MASAK Başkanı Hayrettin Kurt pandemi krizinin ülkemizde yaşandığı süreçte kripto paraların yurt dışına yüklü miktarda para kaçırmak için kullanıldığını tespit ettiklerini ve olayla bağlantılı kişilerin hesaplarına bloke koyulduğunu belirtti.

Yaklaşık 100 milyon liraya yakın bir meblağın bir kısmının Amerikan borsalarına aktarıldığı, yüzde 40’lık bölümünün ise tek bir şirkete ait olduğu ifade edildi. Söz konusu şirketin hesaplarına bloke konduğunu ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Kurt, sert ifadeler kullandı:

Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bunların hepsini ifşa edeceğiz.

Konuyu yakından takip ettiklerini ve özellikle yurt dışına yapılan para çıkışlarını mercek altına aldıklarını belirten Kurt, konuyla ilgili tam yetkiye sahip olduklarının ve yasa dışı para transferi gerçekleştiren tüzel ve gerçek kişilere ciddi mali cezalar uygulanacağının altını çizdi.

Hatırlanacak olursa şubat ayından MASAK tarafından yapılan bir düzenlemeyle kripto para gönderimleriyle ilgili önemli bir yasa güncellemesi olmuştu. Buna göre daha önceden kripto para borsalarına Bitcoin alımı amacıyla yapılan tüm transferler “şüpheli işlem” olarak kabul edilirken güncelleme sonrası gerçek veya tüzel kişilerce yurt içi ya da yurt dışına yapılan kripto para transferleri eğer müşteri profiline uymayacak sıklık ve tutarda ise “şüpheli işlem” sayılıyor.

O günden bu güne aynen belirtildiği şekilde kripto para borsalarını ve kullanıcılarını yakın merceğe alan MASAK, sözünün arkasında durdu. Artık Türkiye’deki yüklü kripto para işlemleri herhangi bir yasa dışı faaliyeti önlemek amacıyla yakından takip ediliyor.

Kurt ayrıca yurt dışına yasa dışı para aktarmaya çalışanlar arasında bireylerin de kurumların da yer aldığını ve bu şahıs veya kurumların isimlerini tek tek ifşa edeceklerini belirtti.

Bu olaydan sonra birçok kripto para sahibi haliyle endişe etti. Peki endişe edilecek herhangi bir durum var mı? Kripto para yatırımı yapmak artık riskli mi? Konu ile ilgili uzmanların açıklamalarını dinlemek için şu bağlantıdaki Telegram Kanalı’ndaki açıklamalara göz atabilirsiniz: https://t.me/yusufnumanoglu

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!