Mastercard Bitcoin’i (BTC) Destekleyecek Mi? CEO’dan Kripto Para Açıklaması Geldi!

Ajay Banga, president and chief executive officer of MasterCard Inc., reacts during an Economic Club of New York (ECNY) event in New York, U.S., on Tuesday, May 7, 2019. Banga said that what Mastercard really does is provide technology and data to enable all forms of payments to take place safely and securely. Photographer: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg via Getty Images

Mastercard CEO’su Ajay Banga Fortune, Alan Murray ile yaptığı röportajda Bitcoin ve kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski Bitcoin eleştirmenleri Bitcoin hakkında yanlış düşündüklerini kabullenmişken, Banga bu konuda geri adım atmıyor.

“İlgilenmiyorum”

Banga, Alan Murray’ın kripto paralar ilginizi çekiyor mu sorusuna “Bitcoin ile pek ilgilenmiyorum. Merkez bankası dijital para birimleri bana gerçekten ilgi çekici geliyor. Stabilcoinler ile de buna nazaran biraz daha az ilgileniyorum.” şeklinde yanıt verdi.

Bitcoin’i yıllardır eleştiren ünlü CEO’nun görüşlerinde pek bir değişiklik olmamış gibi görünüyor. 2017 yılında da kripto paraların genel olarak “önemsiz” olduğunu ifade eden CEO, pek çok yatırımcının tepkisini çekmişti.

Buna karşılık uzun süredir Merkez Bankası dijital para birimlerini (CBDC) savunan Banga, CBDC’lerin “bankasızların bankacılığı için en iyi seçenek” olduğunu düşünüyor.

Mastercard Bitcoin’i Desteklemeyecek

Yakın tarihte Mastercard cephesinden gelen “belirli standartları karşılayan kripto paraları destekleyeceğiz” açıklamasının da altı doldurulamadı. Banga’nın açıklamaları da dikkate alındığında bu alanda Mastercard’dan gelen destek tamamen regüle stabilcoinler ile sınırlı kalacak gibi görünüyor.

Visa’nın aksine Mastercard Bitcoin yanlısı bir tutum sergilemiyor. Yakın tarihte açıklama yapan Mastercard başkan yardımcısı Ann Cairns, Bitcoin’in neden mastercard tarafından desteklenmeyeceğini şu şekilde açıkladı:

“Bitcoin bir ödeme aracı gibi davranamaz. Çok değişken ve işlem yapması çok uzun sürüyor.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!