McDonald’s’dan Yeni Bitcoin Hamlesi! Ödeme Almaya Başladı!

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri işletmeler tarafından ödeme seçeneği olarak kabul edildikçe kripto paralar günlük hayatımızda artık daha sık karşımıza çıkıyor.

Bu bağlamda son hamle dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald’s’dan geldi.

Bitcoin Magazine tarafından paylaşılan habere göre, McDonald’s Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden İsviçre’nin Lugano şehrinde BTC’yi ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladı.

Haberde yer alan videoya göre, McDonald’s mobil uygulama üzerinden yemek siparişi verme ve sonrasında normal kasada Bitcoin ile ödeme yapma uygulamasını başlattı.

McDonald’s’ın başlattığı kripto para ödeme seçeneklerinde Bitcoin dışında en büyük stablecoin Tether’in (USDT) de olduğu görülüyor.

Video açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İsviçre’nin Lugano şehrinde McDonald’s’ta Bitcoin ile ödeme yapmak artık mümkün.”

Lugano şehrinin 2022 yılının Mart ayında Bitcoin, Tether ve LVGA jetonunu yasal para birimi olarak kabul edeceğini açıkladığı göz önüne alındığında McDonald’s’ın Lugano şehrinde BTC ve Tether ile ödeme kabul etmeye başlaması şaşırtıcı olmadı.

Lugano şehrinde kripto para birimleri 200’den fazla mağaza ve işletmede mal ve hizmetler için ödeme seçeneği olmasının yanı sıra Lugano sakinlerinin vergilerini de kripto para kullanarak ödemesine izin veriliyor. Bu izin park biletlerine, kamu hizmetlerine ve öğrenciler için öğrenim ücretlerine kadar genişletecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!