Meltem Demirörs’ten Önemli “Bitcoin Döngüsü” Açıklaması: Ralli Bitti mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 69.000 dolar seviyesini görerek belki de bu dönemin rekorunu kırmış olabilir. Bitcoin fiyatının 2020 senesi bitmeden 100.000 dolar üzerine çıkacağını iddia edenler hala olsa da sektörün geneli yavaş yavaş tam tersine inanmaya başladı.

Demirörs, Bitcoin İçin Döngü Bitimine İşaret Etti

Bitcoin’in daha önceki rallilerinin hep Bitcoin blok ödülü yarılanması sonrasında dört yıllık aralıklarla yaşanmış olması, tabii ki birçok kişinin üzerinde yine benzer durumun görüleceği etkisini yaşattı.

2012 rallisi ve rekor kırılması sonrasında 2016 yılına kadar yeni bir rekor görülmemesi ve devamında 2021 yılının beklenmesi, aslında bu “dört yıllık döngü” fikirlerini haklı çıkarır nitelikte. CoinShares CSO’su Meltem Demirörs de konu hakkında verdiği son demeçte bu yönde bir sinyal verdi.

Bloomberg’e konuşan Demirörs, kripto para sektörü ile ilgili 3 faktörün üzerinde durdu ve bunların 4 yıllık döngüler, Bitcoin’in artık oldukça finansal bir varlık olması ve makro piyasalarla ilişkilendirmesinden ibaret olduğunun altını çizdi. Demirörs, 4 yıllık döngülerin ve bunun Bitcoin yarılanması ile olan ilişkisinin doğruluğunu vurgular nitelikteki açıklamasından sonra, bir döngünün sonuna gelinmiş olabileceğini belirtti.

Demirörs, “süper döngü” masalının aslında bir noktada kendini gerçekleştiren kehanet olduğunu da belirterek, yatırımcıların buna inanarak hareket ettiğini ve bunun gerçekleştiğini ima etti.

Bitcoin tam olarak 2016-17 rallisinde de bu aylarda rallisini yapıp, döneme noktasını koymuştu ve yine aynısının yaşanması, Demirörs’ün haklı olabileceğini göstermekte.

Ancak Demirörs harici birçok analist, döngünün tamamlanmadığını tam aksine 2022 yılının kripto yılı olacağını ifade ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!