Mem Token Rallileri Bitcoin’de Dump Sinyali Mi? İşte Tarihsel Veriler!

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance popüler mem tokenler PEPE ve FLOKI’yi listeledi.

Binance’ın bu listelemesi kripto piyasasında çok konuşulurken balinalar ve yatırımcılardan büyük alımlar geldi.

Bu alımlar PEPE ve FLOKI‘nin ticaret hacmini artırırdı.

Coindesk’in haberine göre, mem tokenlerin ticaret hacmindeki bu artış ile Bitcoin’deki düşüş arasındaki bağlantıyı ortaya koyan Dune analitik, kripto piyasasının geçen hafta yaklaşık altı kat artışla 2,3 milyar dolarlık meme token ticaret hacmine ve Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

Dune Analitik verilerine göre, mem token çılgınlığına 2023 Nisan ayının ortasında piyasaya sürülen kurbağa temalı token olan Pepecoin (PEPE) öncülük etti.

Tarihsel olarak mem token alım çılgınlığıyla BTC’deki düşüşlerin arka arkaya geldiğini belirten Dune Analitik, mem tokenlerdeki spekülatif çılgınlığın Bitcoin’deki düşüş eğilimlerini önceden haber verdiğini belirtti.

“Tarihsel olarak, ciddi olmayan kripto para birimlerindeki yani mem tokenlerdeki spekülatif çılgınlık, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’deki büyük pazar zirvelerini veya düşüş eğilimini önceden haber verdi.”

Bitcoin Binance’de yaşanan BTC çekim ve transfer işlemlerinde yaşanan sıkıntılar sonrasında 27.500 dolar seviyesine kadar düştü.

*Yatırım tavsiyesi değildir

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!