Memurlara Kripto Paralarını Bildirme Zorunluluğu Geliyor! Türkiye’de Durum Ne?

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin popülaritesinin ve kullanımının artmasıyla birlikte ülkeler de kripto regülasyonlarıyla ilgili hamleler yapmaya devam ediyor.

Kripto paralar konusunda daha öncede bazı kararlar alan Tayvan, kara para aklamanın önlenmesi kapsamına kripto borsalarını da aldı.

Çinli kripto para gazetecisi Wu Blockchain‘in paylaşımına göre, Tayvan Adalet Bakanlığı kara para aklamanın önlenmesi kapsamına kripto para borsalarını ve işletmelerini de dahil etti.

Tayvan Adalet Bakanlığı ve Bağımsız Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (ICAC) ayrıca ülkedeki devlet memurlarının beyan etmesi gereken varlıklar arasına kripto para birimlerini de dahil etmeye hazırlanıyor.

Sanal para birimlerinin ödeme için kullanılacak veya Tayvan’daki finans kurumları tarafından kabul edilecek kadar popüler olmadığını belirten ICAC, bu nedenle kripto paraları sanal para birimi olarak adlandırdıklarını söyledi.

“Kara para aklama riskini göz önünde bulunduran Tayvan hükümeti, son yıllarda kara para aklama önleme kapsamına sanal para platformlarını ve ticaret işletmelerini dahil etti.

Ayrıca popüler olmadığı ancak önemli bir değere sahip oldukları için Adalet Bakanlığı, Kamu Görevlisi Mülkiyet Beyanı Yasasında beyan edilmesi gereken varlıklar arasına sanal para birimlerini de dahil etmeyi planlıyor.”

Türkiye’deki mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde kripto paralar henüz tam olarak tanınmadığından memurların şimdilik böyle bir yükümlülüğü yok. Ancak ileride kripto paraların ülkemizde de tanınmasının ardından memurlar için benzer bir yükümlülüğün getirileceği değerlendiriliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!