Menkul Kıymet İlan Edilen Solana (SOL) ve Polygon (MATIC) Geliştiricilerinden Resmi Açıklama Geldi!

Kripto alanında önde gelen blok zinciri platformlarından ikisi olan Solana Vakfı ve Polygon, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dünyanın en büyük kripto para borsalarından ikisi olan Coinbase ve Binance’e karşı açılan davaya cevaben bir açıklama yayınladı.

SEC, Coinbase ve Binance’in, SEC’in kayıtsız menkul kıymetler olduğunu iddia ettiği Solana (SOL) ve Polygon (MATIC) tokenlerinin ticaretini sunarak menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. SEC, bu tokenlerin alım satımının durdurulmasını ve borsalara ceza uygulanmasını istiyor.

Ancak Solana ve Polygon, SEC’in tokenlerini menkul kıymet olarak nitelendirmesine katılmıyor. Tokenlerin merkeziyetsiz ağlarının işleyişi ve güvenliği için gerekli olduğunu ve dağıtımlarında ABD’li yatırımcıları hedeflemediklerini savunuyorlar.

Solana şöyle bir tweet attı:

“Solana Vakfı, SOL’un bir menkul kıymet olarak nitelendirilmesine katılmamaktadır. ABD genelinde dijital varlıklar alanında faaliyet gösteren binlerce girişimci için bu konularda yasal netlik sağlamak üzere politika yapıcıların regülasyon konusunda yapıcı ortaklar olarak devam eden katılımını memnuniyetle karşılıyoruz.

Solana kurucu topluluğu sektördeki en güçlü topluluktur ve olağanüstü projeler ve ürünler oluşturmaya devam etmektedir. Solana Vakfı, merkeziyetsiz bir gelecek için en iyi blok zincirini üretmeye devam etmek üzere uzun vadede geliştiricilere bağlılığını sürdürmektedir.”

Polygon şöyle bir tweet attı:

“ABD dışında geliştirilen, ABD dışında konuşlandırılan ve bugüne kadar ağı destekleyen küresel topluluğa odaklanan Polygon ağının geçmişiyle gurur duyuyoruz.

MATIC, ilk günden itibaren Polygon teknolojisinin gerekli bir parçasıydı ve ağın güvenli olmasını sağladı ve bugün de öyle olmaya devam ediyor. Ağ güvenliğine odaklandığımızdan, MATIC’in geniş bir grup insan tarafından kullanılabilmesini sağladık, ancak yalnızca ABD’yi hiçbir zaman hedef almayan eylemlerle.

ABD dışındaki pazar dünyadaki en büyük pazardır ve düzenleyiciler ve politika yapıcılar da dahil olmak üzere dünya genelinde bu teknolojinin tüm yönleri üzerinde yapılan tüm özenli çalışmalar için minnettarız.

Geçmişte attığımız adımlara ve geleceği inşa etmeye ne kadar odaklandığımıza güveniyoruz. Bu hafta heyecan verici teknoloji duyuruları var!”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!