Mike Novogratz Bitcoin’de Alım Fırsatı Görüyor! İşte Nedeni!

FTX’in iflası Bitcoin ve kripto para piyasasını olumsuz yönde etkiledi. BTC ve altcoinlerde sert düşüşler yaşandı ve BTC yeni dip seviyelerini gördü.

FTX’in iflasını ve fiyatlarda yaşanan düşüşleri değerlendiren Galaxy Digital CEO’su ve kurucusu Mike Novogratz, CNBC’nin Squawk Box programına konuştu.

FTX eski CEO’su SBF‘nin Bahamalar’da özgürce dolaştığını görünce şaşırdığını söyleyen Mike Novogratz, FTX ve SBF’nin borsanın yatırımcı fonlarını işlemesini dolandırıcılık olarak nitelendirdi.

Novogratz bu bağlamda, borsadaki yatırımcıların fonlarını FTX ve SBF’nin kişisel işleri için ödünç vermediğini belirtti.

“SBF kesinlikle paralarımızla yasa dışı şeyler yaptı ve Bahamalar’da serbestçe dolaşıyor.

Dolarınızı onun borsasına yatırdığınızda, onlar sizin madeni paralarınızdır ve onları şahsi işler için kullanılması anlaşmanın bir parçası değildi. Bu bir dolandırıcılıktır.”

FTX’e yaklaşık 76.8 milyon dolar değerinde maruz kaldığını yineleyen Novogratz, SBF’nin devam eden soruşturmalar sonunda hapse girme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Bitcoin ve kripto para piyasası hakkında da yorum yapan Novogratz, kripto hakkında olumlu düşündüğünü belirtti.

Kripto paralarda bir balon durumu olsa da bunun uzun vadeli bir satın alma fırsatı verdiğine dikkat çeken ünlü CEO, Bitcoin’in bir yere gitmediğini, var olmaya devam edeceğini ifade etti.

“FTX iflası piyasadaki yatırımcıların güvenini zedeledi.

Ancak parasının bir kısmını kriptoda saklamaya karar vermiş 150 milyon insan var. Bu insanların sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla.

Bu yüzden Bitcoin ve blockchain teknolojisinin var olmaya devam edeceğini ve ortadan kalkmayacağını düşünüyorum.”

Mike Novogratz son olarak, ancak BTC gibi bir amacı olan ve istikrarlı kripto paraların hayatta kalacağını ve büyümeye devam edeceğini söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!