Milyarder Carl Icahn, 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Para Yatırımı Yapabilir

Daha önce kripto para sektörüne yönelik “şüpheci” açıklamaları ile dikkat çeken Carl Icahn, yeni açıklamasında ise büyük bir değişim yaşadığını ortaya koydu. Icahn Enterprises kurucusu Carl Icahn, kripto para sektörüne “büyük bir giriş” yapmak istediğini belirtti.

Icahn, 1,5 milyar dolara kadar yatırım yapabileceğini belirttiği yayında, kripto para sektörünü şaşırtacak açıklamalara da imza attı.

Kripto Paralara Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Trump yönetimi esnasında ekonomik danışmanlardan birisi olan ve 15,6 milyar doların üzerinde net varlığı bulunan Icahn, geleneksel finans sektörünün en önemli isimleri arasında yer alıyor.

Icahn, 2018 yılında yaptığı açıklamada kripto paraların “saçma” olduğunu vurgulayıp “belki de bunlar için çok yaşlıyım” ifadesini kullanmıştı. 26 Mayıs tarihinde Bloomberg’e konuşan Icahn, şu an için Bitcoin ve Ethereum arasındaki farkı bile net bir şekilde ortaya koyuyor.

Icahn, lider kripto para birimi Bitcoin’in sadece değer tasarruf ve saklama aracı olarak kullanılabildiğini düşünüyor. Buna rağmen Ethereum’un hem ödeme sistemi hem de değer saklama aracı olarak kullanılabileceğini ifade eden Icahn, ETH’nin BTC’ye üstünlüğünü vurgulamış oldu.

85 yaşındaki milyarder, günümüzdeki kripto paraların birçoğunun ise “hayatta kalmayacağını” vurguladı. Kripto paraların buna rağmen kalıcı olduğunu düşündüğünü belirten Icahn, sadece güçlü projelerin hayatta kalabileceğini ima etti. Fon olarak henüz kripto para alımı yapmadıklarını belirten ünlü yönetici, buna rağmen çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)