Milyon Takipçili Analist Bitcoin (BTC) İçin Yaklaşan Bu Veriye İşaret Etti: Yükseliş Mi Geliyor?

Bitcoin fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda 41.000 dolar seviyesinden işlem görürken ünlü BTC analisti PlanB, son durumla ilgili görüşlerini paylaştı.

Mevcut fiyatın bir dip noktası olup olmadığı tartışırken konuya dahil olan PlanB, Bitcoin’in realize fiyatının 200 haftalık hareket ortalamasına yaklaştığını bildirdi. Twitter üzerinde 2 milyona yakın takipçiye sahip olan ünlü analist, popüler Stock-to-Flow (S2F) modelinin kurucusu olarak tanınıyor.

Bitcoin (BTC) Fiyatı 200 Haftalık Hareket Ortalamasına Yaklaştı

PlanB, bugün attığı Tweet’inde Bitcoin’in (BTC) realize fiyatının 200 haftalık hareket ortalamasına yaklaştığını bildirdi. 200 haftalık hareket ortalamasının ısı haritası PlanB tarafından birçok kez BTC fiyatının ne zaman dip yapacağını tahmin etmekte kullanılmıştı. BTC’nin son iki piyasa döngüsünde fiyatı 200 haftalık hareket ortalaması civarında dip bulmuştu.

Bununla birlikte analiste göre BTC’nin realize fiyatı 200 haftalık hareket ortalamasına yaklaştığında bu bir ralli sinyali olabilir. Tarihsel olarak incelendiğinde 2016 sonunda ve 2020 başında BTC fiyatı realize fiyatının 200 haftalık hareket ortalamasına ulaştığı zamanda rallisini başlamıştı.

Bununla birlikte PlanB’nin son tahminlerinin genel olarak gerçekleşmediğini de belirtmek gerekiyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl 2021 yılının sonuna kadar BTC fiyatının 100.000 dolara ulaşacağını iddia eden PlanB, dünyanın en büyük kripto parasının bunun yerine yılı 40.000 dolar civarında kapatmasıyla birlikte yanılmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!