Milyonların Yatırım Yaptığı Kripto Para Projesinde Büyük Açık!

Kripto para sektörünün son dönemde yaşadığı düşüşün en büyük sebeplerinden birisi de FOMO olarak biliniyor. Özellikle sektöre yeni giren bireysel yatırımcılar, adına bile bakmadan sadece sosyal medyadan görerek yüzlerce kripto para projesine yatırım yaptı. DOGE benzeri projelerin ve sadece TikTok üzerinde yayılan bazı kripto paraların da böylece milyarlarca dolarlık seviyelere ulaştığı görüldü. Ancak her FOMO’da olduğu gibi bunun da bir sonu oldu ve sektör başka nedenlerin de tetiklemesi ile beraber sert düştü.

SAFEMOON Protokolünde Kritik Açıklar Bulundu

Yukarıda sözü edilen kripto para projelerinden birisi de kesinlikle Safemoon (SAFEMOON) olarak biliniyor. TikTok üzerinde ünlü edilen kripto para projesi, HashEx tarafından aktarılan bilgilere göre ise büyük bir güvenlik açığına sahip. DeFi odaklı güvenlik sağlayıcısı HashEx, SafeMoon’un kodunu incelediğini ve açıklar bulduğunu duyurdu. Kullanıcılara bu projeden uzak durma uyarısında bulunan HashEx, toplamda 12 açık bulunduğunu vurguladı. Bunların 2 tanesini kritik açık olarak tanımlayan araştırmacılar, 3 tanesinin ise aşırı riske sahip olduğunu belirtmekte.

HashEx açıklamasında söz konusu açıkların, SAFEMOON protokolündeki komisyonların yüzde 100’ünün saldırganların eline geçmesini sağlayabileceği belirtiliyor. Buna ek olarak blok token transferlerinin engellenebileceği, komisyon ücretleri kapsamında bütün likiditenin protokolden çekilebileceği veya akıllı kontratların geçici süreliğine işlem göremeyecek hale getirilebileceği belirtiliyor. SafeMoon ekibine bu konuda bilgi verilse de hard fork gerçekleştirmeden bu sorunların çözülmesinin imkansız olduğu belirtiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)

  • Sanırım bu haberi yapan kişi sadece karalama kampanyasına hizmet ediyor certik vb gibi sitelerin binance de ki sıralama takip ve projenin sahiplerinin programlarına bağlılığını göz önüne almadan atıp tutmaya çalıyor