Moody’s Bu Kripto Borsasının Kredi Notunu Düşürdü!

Dünya’nın en güvenilir kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody’s, köklü kripto para borsası Coinbase’in kredi notunu düşürdü. Aynı anda hem kurumsal aile derecelendirmesini hem de üst düzey teminatsız notu düşüren Moody’s, gerilemenin sebebini kripto piyasasındaki çetin koşullara bağladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu, hazırladığı raporda kurumsal notu BA3’ten BA2 seviyesine düşürürken teminatsız dereceyi ise BA2’den BA1’e düşürdü. Yetkililer, kripto piyasa koşullarına bağlı olarak borsanın nakit akışı ve gelirinde bir zayıflama gözlemlediklerini açıkladı.

Moody’s, FTX borsasının iflasıyla birlikte kripto borsaları üzerinde artan düzenleyici baskının bir belirsizliğe yol açtığını belirtti.

“FTX borsasının iflas etmesinin ardından kanun yapıcılar kripto alım-satım platformlarının üzerine gelebilir. Bu durum, Coinbase’in gelirleri üzerinde daha fazla olumsuz etkiye yol açarak finansmana erişimini zorlaştıracaktır.”

Coinbase Nasıl Toparlayabilir?

Yetkililer hazırladıkları raporda Coinbase ile alakalı olumlu eleştirilere de yer verdi. Piyasa şartları nedeniyle borsanın yeniden yapılanma çerçevesinde işgücü yükünü azaltmasını olumlu karşılayan Moody’s, sektör düzenlemelerinin netleşmesiyle birlikte kredi notunun yeniden yükselebileceğini açıkladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!