Morgan Stanley’den Bitcoin Raporu: “Ayı Piyasasına Rağmen….”

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri yaklaşık bir yıldır kripto kışının yani ayı piyasasının etkisinde bulunuyor.

Bu süreçte BTC ve altcoinler önemli düşüşler ve değer kayıpları yaşadı.

Mevcut ayı piyasasını ve etkilerini değerlendiren Wall Street devi Morgan Stanley, devam eden kripto kışına rağmen kripto para pazarının büyümeye devam ettiğini söyledi.

Kripto sektörüne hakim olan kripto kışı endişelerine rağmen 180’den fazla kripto ETF/ETP ve tröstün olduğunu belirten Morgan Stanley, bunların yarısının ayı piyasası başladığından bu yana piyasaya sürüldüğüne dikkat çekti.

Morgan Stanley dün yayınladığı araştırma raporunda şu ifadelere yer verdi:

“Piyasada 180’den fazla kripto ETF/ETP ve tröst bulunuyor ve bu ürünlerin yarısı Bitcoin ayı piyasasının başlamasından bu yana piyasaya sürüldü.

Bu da pazara hakim olan kripto kışı endişelerine rağmen kripto para sektörüne kurumsal ilginin güçlü kaldığının bir işaretidir.

Toplam varlıklar %70 oranında 84 milyar dolardan 24 milyar dolara düşse de kripto para borsa ürünleri pazarı büyümeye devam edecek.

Ayı piyasası, varlık yöneticilerini ve finans şirketlerini müşterilerinin dijital varlıklara erişmesi için yeni yollar başlatmasına engel olmadı.

Kripto para fiyatlarındaki düşüşe rağmen kripto ürünlerinin piyasaya sürülmesi 2022’de hızlandı ve geçen yıl ortalama olarak ayda sekiz yeni ETP lansmanı yapıldı.”

Önümüzdeki zamanlarda dünya çapında daha fazla kripto para ürününün piyasaya sürülmesini beklediğini belirten Morgan Stanley, bu ürünlerin odak noktasının Bitcoin (BTC) olarak kalacağını düşünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!