Mütevelli Heyeti, FTX’in Yeni Avukatlarına İtiraz Etti! İşte Sebebi

Amerikalı yetkililer, batık kripto para borsası FTX’in davalarında şirketi savunmak için anlaştığı hukuk firması Sullivan & Cromwell’e itiraz etti. Mütevelli heyetinin iddiasına göre FTX ile söz konusu hukuk bürosu arasında bir çıkar ilişkisi bulunuyor.

FTX davasında aktif rol oynayan heyet, hazırladığı dosyada itirazını iki ana gerekçeye bağladı. Mütevelli Heyeti ilk olarak Sullivan & Cromwell’in yaptığı açıklamaların iflas kanununa uygun olmadığını belirtti.

İkinci itiraz nedeni ise çıkar ilişkisi şüphesinden kaynaklanıyor. Yetkililer, FTX borsasının genel hukuk yöneticisi Ryne Miller’ın daha önce sekiz yıl boyunca S&C’de çalıştığını açıkladı. Bu nedenle hukuk bürosu ile FTX arasında bir çıkar ilişkisi şüphesi her zaman bulunuyor.

Bu iki ana argüman ile mahkemeye başvuran heyet, yargı mekanizmasının Sullivan & Cromwell’in FTX davasını üstlenmesini iptal etmesini istedi.

ABD’li Senatörlerin Talebi

Mütevelli heyetinin itirazından iki gün önce ABD’li dört senatör, iflas davasını yürüten yargıç John Dorsey’e bir mektup yazdı. Senatörler borsanın iflasından önceki süreci incelemek için bağımsız denetçilerin görev almasını önerdi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!