Nasdaq Dubai İlk Bitcoin Fonunu Listeleyecek!

ABD’de SEC’in Bitcoin vadeli işlem EFT’lerine verdiği onaydan sonra bir onay haberi de Dubai’den geldi.

Kanada merkezli yatırım aracı olan “Bitcoin Fund” Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (DFSA) düzenleyici onay aldı.

“QBTCu.TO” ismi ile Nasdaq Dubai’de önümüzdeki günlerde işlem görmeye başlayacak olan Bitcoin Fund, orta doğuda listelenen ilk dijital varlık fonu olacak.

Nasdaq Dubai, 23 Haziran 2021 tarihinde Nasdaq’a giriş yapmış olan Bitcoin fonunu, Orta Doğu’da listeleyen ilk resmi borsa oldu.

Fonun amacının yatırımcılara Bitcoin ve Bitcoin fiyatlarında ABD doları cinsinden günlük değişimlerde kazanç sağlamanın yanı sıra uzun vadeli sermaye kazancı da sağlamak olduğu belirtildi.

Trade Arabia’nın bir raporuna göre Bitcoin fonu DFSA’dan aldığı onay sonrası Nasdaq Dubai’de 200 milyon dolara kadar listelenebilecek.

Ayrıca Bitcoin fonu büyük bankalar gibi kurumsal yatırımcılardan bireysel tüccarlara kadar her seviyedeki yatırımcılara sunulacak. Fonun, Dubai’de regüle bir piyasada listelenen ilk kripto para ürünü olması, yatırımcılardan gelen talebin karşılanması için önemli.

Şirketin CEO’su Frederick Pye konu ile ilgili şunları söyledi:

DFSA’dan fon onayı aldığımız için son derece gururluyuz. The Bitcoin Fund’u Nasdaq Dubai’de listelediğimizden beri, büyük bölgesel kurumsal yatırımcılardan giderek artan bir iştah gördük.

Ayrıca önemli ölçüde daha büyük satış teklifleri gerçekleştirme yeteneğinin fonun Asya’daki varlığını ve itibarını daha da artırmaya yardımcı olacağını düşünüyoruz.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!