Nasdaq’tan Ayrılan Bitcoin’de Düşüş Devam Edecek Mi? Yoksa Düşüş Bir Fırsat Mı? Analistler Değerlendirdi!

Bitcoin fiyatı olumlu gelen enflasyon verileri sonrasında 28.000 doların üzerine çıkarken sonrasında ABD hükümetinin TC sattığına dair asılsız haberler sonrasında 26.700 dolar seviyelerine kadar geriledi.

BTC’de anlık sert volatil hareketler gözlenirken Blockchain analitik firması Glassnode uzun vadeli BTC yatırımcılarının birikim yapmaya devam ettiğini söyledi.

Coindesk’in haberine göre, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları, fiyat düşerken BTC biriktirmeye devam ediyor.

Glassnode BTC birikimi ile ilgili şunları söyledi:

“Altı aydan uzun bir süredir madeni para tutma eğiliminde olan borsa cüzdanlarına giren veya çıkan BTC’nin net miktarındaki 30 günlük değişimi izleyen uzun vadeli net pozisyon değişikliği göstergesi, Nisan ayı başlarında pozitife döndü. Ve son dört haftada hızla yükseldi.

Bu durum da uzun vadeli BTC yatırımcılarının fiyat düşerken ve Nasdaq’ta devam eden yükselişten ayrılırken birikim yaptıklarını gösteriyor.

Ayrıca bu, yatırımcıların Bitcoin’in son zamanlarda gösterdiği zayıflığını tipik bir boğa piyasası gerilemesi olarak gördüklerini gösteriyor.”

Glassnode, uzun vadeli BTC yatırımcılarını paralarını satmadan veya taşımadan en az 155 gün boyunca elinde tutan cüzdanlar olarak tanımlıyor.

Glassnode’un bu verisini yorumlayan kripto yatırım platformu olan Q9 Capital Coindesk’e şunları söyledi:

“Uzun vadeli BTC yatırımcıları pozisyonlarını artırıyor, bu da yatırımcıların fiyat hareketindeki son duraklamayı daha fazla BTC almak için bir fırsat olarak gördüklerini gösteriyor.”

Nasdaq- Bitcoin Ayrışması BTC Yatırımcıları İçin Bir Uyarıdır!

Matrixport’un Araştırma Başkanı Markus Thielen ise Nasdaq ile BTC fiyatı arasındaki farklılığı değerlendirdi ve bu farklılığın Bitcoin boğaları için bir endişe kaynağı olması gerektiğini söyledi:

“Nasdaq ile Bitcoin arasındaki geçmiş ilişkiye dayanarak, BTC’nin şu anda 30.000 doların üzerinde olması gerekirdi.

Durumun böyle olmaması, herhangi bir kısa vadeli yatırımcı için bir uyarıdır.

Nasdaq ile BTC fiyatı arasındaki bu ayrışma, ikisi arasında daha önemli ve büyük bir ayrışmayı başlatabilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!