Nayib Bukele’den FTX ve Bitcoin FTX Yorumu!

Geçtiğimiz hafta başlayan FTX krizi hem kripto para piyasasında sert düşüşlere neden oldu hem de yatırımcıların sektöre olan güvenini zedeledi.

FTX’in iflası nedeniyle oluşan olumsuz havayı dağıtmak isteyen Binance CEO’su CZ ve Bitcoin (BTC) destekçisi El Salvador Başkanı Nayib Bukele paylaşımlar yapıyor.

Son paylaşım Bitcoin maksimalisti Nayib Bukele’den geldi. Twitter’dan paylaşım yapan Bukele, Bitcoin’in önemini açıkladı.

BTC’nin iflas eden kripto para borsası FTX’den farklı olduğunu belirten Bukele, FTX’in şeffaf olmaması ve kullanıcı fonlarının haksız şekilde ele alınması bakımından BTC’den farklı olduğunu dile getirdi.

“FTX, Bitcoin’in tam tersidir. Bitcoin protokolü tam olarak Ponzi planlarını, banka kaçakçılığını, Enron’u, WorldCom’u, Bernie Madoff’u, Sam Bankman-Fried’in…… kurtarma paketlerini ve servet atamalarını önlemek için oluşturuldu.

Bazıları bunu anlıyor, ancak bazıları henüz anlamıyor. Bu bağlamda hala erkenciyiz.”

Paylaşımının sonuna dünya simgesi ve 21m yazan Bukele, Bitcoin’in 21 milyonluk sınırlı bir piyasa değerine sahip olduğunu ve bu durumun BTC’yi eşsiz bir küresel varlık haline getirdiğini vurguladı.

Ayrıca El Salvador’un satın aldığı Bitcoin’lerin FTX’te olduğu iddiaları ortaya çıkmıştı. Ancak Binance CEO’su CZ, Nayib Bukele ile görüştüğünü ve Bukele’nin “FTX’te Bitcoin’imiz yok ve onlarla hiç işimiz olmadı. ” dediğini söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!