New York Senatosunda Kripto Paralar ve DeFi İle İlgili Yeni Bir Yasa Tasarısı Sunuldu!

New York Senatosu Tüketicinin Korunması Komitesi Başkanı ve Eyalet senatörü Kevin Thomas, eyalette rugpull adı verilen dolandırıcılıkların ve diğer yaygın kripto para ve DeFi hilelerinin suç sayılması için bir yasa tasarısı sundu.

Kripto Para ve DeFi Dolandırıcılıklarının Suç Sayılması Talep Ediliyor

Bilindiği üzere özellikle son dönemde rugpull adı verilen dolandırıcılık yöntemleri DeFi dünyasını giderek daha fazla tehdit etmeye başladı ve bu yöntem kullanıcıların milyonlarca doları çalındı.

En yaygın DeFi dolandırıcılığı yöntemi olduğu için bazı ABD’li politikacılar bu konuya odaklandı ve henüz yasaların kapsamında olmayan bu dolandırıcılığın suç sayılmasını talep etti.

Eyalet Senatörü Kevin Thomas ve Meclis üyesi Clyde Vanel, S8839 numaralı yasa tasarısını sundu.

Tasarı, özellikle kripto para yatırımcılarını kandırma amacı taşıyan geliştiricileri ve projeleri hedefliyor. Tasarı kapsamında dolandırıcılıkların cezalandırılmasını, tanımlanmasını ve suç haline getirilmesini talep ediliyor.

New York Senatosu’na sunulan yasa tasarısının kapsamında sanal token dolandırıcılıkları, rugpull dolandırıcılıkları, özel anahtar sahteciliği ve bir sanal tokenle olan çıkar ilişkisinin belirtilmemesi gibi alanlar bulunuyor.

Bilindiği üzere rugpull dolandırıcılığı, bir projenin geliştirici ekibinin yatırımcıların fonlarıyla birlikte ortadan kaybolarak yatırımcıları ellerinde satamayacakları ve değersiz tokenler ile bırakmak anlamına geliyor.

Geliştiriciler 5 Yıl İçerisinde Kripto Varlıklarının Yüzde 10’undan Fazlasını Satamayacak

Yasa tasarısıyla birlikte kripto para projesi geliştiricilerinin son satış tarihinden itibaren beş yıl içerisinde varlıklarının en fazla %10’unu satacak şekilde bir zorunluluk getirilmek isteniyor.

Bu öneri tasarıda şu şekilde yer aldı:

“Bir geliştirici, doğal olarak ya da kasıtlı bir şekilde son satışından sonra beş yıl içerisinde mevcut kripto varlıkların %10’undan fazlasını satmışsa yasadışı rugpull dolandırıcılığını gerçekleştirmiştir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!