New York Times FTX Belgelerine Ulaştı! İşte Çöküşten Önceki Yönetici Konuşmaları!

The New York Times tarafından elde edilen belgeler, kripto para borsası FTX‘in Kasım ayında çökmeden önce üst düzey liderleri arasındaki tartışmalar hakkında yeni ayrıntılar sunuyor.

New York Times’ın Ulaştığı Belgeler FTX Yöneticilerinin Müşteri Fonlarının Kullanımına İlişkin Endişelerini İfade Ettiklerini Gösteriyor

FTX’in çöküşünden birkaç hafta önce, kripto para borsasındaki üst düzey bir yönetici, kurucusu Sam Bankman-Fried ile bir araya gelerek içini kemiren bir endişeyi dile getiriyor.

Yönetici kısa bir süre önce, Bay Bankman-Fried’ın da kurucusu olduğu kripto ticaret şirketi Alameda Research’ün FTX’ten yaklaşık 13 milyar dolar borç aldığını öğrenmişti.

Alameda’nın başı dertteydi. Firma, FTX müşterilerinin saklanması için borsaya yatırdığı parayı da içeren yaklaşık 5 milyar dolarlık bir zarar kaydetmişti.

The New York Times tarafından ele geçirilen görüşmeyi anlatan belgelere göre, Bay Bankman-Fried kendisine ulaşıldığında bir sorun olduğunu kabul etti.

Belgelere göre Bay Bankman-Fried meslektaşına “durumun kendisini de endişelendirdiğini” ve verimliliğine zarar verdiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Bahamalar hükümetleri arasındaki özel yazışmalarda anlatılan bu olay, şirketin üst düzey yöneticilerinin paniğe kapılmaya başladığı FTX’in son günlerine dair yeni bilgiler sunuyor.

Kasım ayında mevduatlara yapılan bir hücum borsayı çöküşe sürükleyerek firmanın hesaplarında büyük bir delik açmış ve iflas başvurusunda bulunmaya zorlamıştı.

Geçen ay Manhattan’daki federal savcılar 30 yaşındaki Bankman-Fried’i dolandırıcılık, kara para aklama ve kampanya finansmanı ihlalleriyle suçlamıştı.

Yetkililer Bankman-Fried’in FTX’ten milyarlarca dolar müşteri fonu hortumladığını ve bu parayı siyasi katkılarda bulunmak, Alameda’daki ticareti finanse etmek ve FTX’in bulunduğu Bahamalar’da lüks gayrimenkul satın almak için kullandığını iddia ediyor.

Bankman-Fried 12 Aralık’ta Bahama polisi tarafından tutuklandı ve daha sonra ABD’ye iade edildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!