New York’ta Devlet Kurumlarının Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmesini Öngören Yasa Tasarısı Sunuldu

New York Eyalet Meclisi’ne 26 Ocak’ta sunulan bir yasa tasarısı, devlet kurumlarının para cezaları, hukuki cezalar, vergiler, harçlar ve devlet tarafından tahsil edilen diğer ödemeler için bir ödeme şekli olarak kripto para kabul etmesine izin verebilir.

Yasa Tasarısında Kripto Paraların Ödeme Şekli Olarak Kabul Edilmesi Talep Ediliyor

Yasa, değişikliğin yasal olarak “New York eyalet kurumlarının kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul etmesine” izin vereceğini belirtiyor. Dahası, belge, getirilen değişiklik kapsamında kripto para birimlerinin tanımlanmasına birkaç bölüm ayırıyor.

Özellikle Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash’in ödeme seçeneği olarak kabul edilmesine izin verilmesini öngörüyor.

Kripto para birimlerinin düzenlenmesi ve uygulanması 2023’ün başından bu yana sıklıkla tartışılan bir konu oldu. Geçen yıl sektör tarafından yaşanan büyük kayıpların ve ortaya çıkarılan dolandırıcılık faaliyetlerinin ardından, düzenleyici kurumların varlıklara nasıl yaklaşacakları konusu üzerinde durulmaya başlandı.

Bu haftanın başlarında Arizona, Bitcoin ve diğer kriptoları eyalette resmi para birimi haline getiren bir yasa tasarısı sunma girişiminde bulundu. Şimdi de New York, kripto devlet kurumlarında kabul edilebilir bir ödeme şekli haline getirmek için senatoya sunulan bir yasa tasarısıyla aynı yolu izledi.

Yasada özellikle, “New York eyalet kurumlarının kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul etmelerine izin verilmesiyle ilgili olarak eyalet finans yasasında değişiklik yapılacağı” belirtiliyor.

Sonuç olarak, tasarıda “Her devlet kurumu, devlet daireleri tarafından para cezaları, sivil cezalar, kira, oranlar, vergiler ve daha fazla sivil görevin ödenmesi için bir araç olarak kripto kabul edilmesini sağlamak üzere kişilerle bir anlaşma yapmaya yetkilidir” ifadesi yer alıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!