Nobel Ödüllü Ekonomist, Kripto Paralara Karşı Yatırımcıları Uyardı

Dünyanın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Paul Krugman, kripto para birimlerinin yaşadığı güncel düşüşten sonra bunlarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Amerikalı ve Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, kripto paraların ve lider kripto para birimi Bitcoin’in “uzun süredir devam eden bir ponzi yapısı” olduğunu belirtti. Ponzi’lerin uzun süre aktif kalabileceğini belirten ve bunu icat eden Bernie Madoff’u örnek veren Krugman, konu hakkında şunları ifade etti:

Bu bir ponzi yapısıysa ponzi yapıları gerçekten de bu kadar uzun sürebilir mi? Aslında evet sürebilir. Bernie Madoff, kendi ponzi yapısını 20 yıl devam ettirdi ve o dönemde ekonomik kriz yaşanmasaydı bu daha da uzun sürebilirdi.”

Bitcoin, Altına Benziyor

Krugman, kripto paraların şu an için teknolojik bir balon olduğunu belirterek itibari paraların bununla beraber çökmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Kripto paraları altına benzeten analist, eninde sonunda “bir veya iki kripto paranın” hayatta kalmaya devam edeceğini belirtti. Altcoinlerin sonunun ise çok parlak olmadığını ifade eden analist, birçok altcoinin ponzi yapısı sonlandığında dibi göreceğinde iddialı.

Krugman, ABD hükümetinin aynı 1930’lu yıllarda altına yapıldığı gibi kripto paralara da göz açtırmayacağını ve asıl düşüşün tam olarak bu adımlar ile başlayacağını düşünüyor. ABD’nin 20 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada ise 10.000 dolar üzeri işlemlerin bildirilmesi talebi, Krugman’ın bu konuda haklılığını gösteriyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Atığınıź başlığa bakan insanlar haberi okumadan ellerindeki tüp kriptolarını satarlar, yazı sonunda da yatırim tavsiyeai değildir yazmışsınız, Adam teklonojisi anlaşmaları olmayan bazı alt koyinlerin ponzi olduguna deyinmiş başlığı içeriğe göre atın lütfen mynet gibi yapmayın....