O Ülke CBDC’yi Sunmaya Hazır! Yetkili Ağızdan İlk Açıklama!

Singapur Merkez Bankası ve ülkenin finans otoritesi Singapur Para Kurumu’nun FinTech başkanı Sopnendu Mohanty, ülkesinin son dönemde CBDC konusunda daha fazla test yapmaya ihtiyacı olmadığını hemen üretim aşamasına geçebileceklerini açıkladı.

CBDC konusunda ülkesinin yakın zamanda düzenlemeler yapabileceğini ve buna imkanı olduğunu belirten Mohanty, “Singapur’u kripto para birimi dostu olarak görmek asla doğru değil. Ancak bu dönemde CBDC konusunda toptan denetimler yapmak yerine hemen üretim aşamasına geçebilir ve bunu halka sunabiliriz” dedi.

CBDC Vurgusu

Ülkede CBDC konusunda farklı adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Mohanty, “bu konuda daha fazla beklemek yerine hemen harekete geçebilir ve bizden istenen taleplere en kısa süre içerisinde yanıt verebiliriz” açıklamasında bulundu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!