Ödeme Devi, 1 Milyar Dolarlık Kripto Varlık Tuttuğunu Açıkladı!

Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Dünya’nın en büyük elektronik ödeme sağlayıcılarından PayPal, elinde yüklü miktarda kripto varlık bulunduğunu açıkladı.

PayPal, Amerikan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu SEC’e sunduğu son rapor belgelerinde 943 milyon $ değerinde dijital varlık “koruduğunu” belirtti. Ödeme devinin 2022 son çeyrek raporuna göre elinde 604 milyon dolarlık kripto para bulunuyordu. Söz konusu yükümlülük kalemindeki %50’lik değer artışı kripto uzmanlarının dikkatini çekti.

Durum üzerine açıklama yapan PayPal yetkilileri, ellerindeki kriptoyu aktif olarak kullanmadıklarını vurguladı.

“Müşterilerimizin kripto varlıklarını güvence altına almak ve saklama hizmetleri için üçüncü taraf kuruluşlarla çalışıyoruz.”

Saklama hizmeti veren banka ve finans kuruluşları, ellerinde tuttukları mevduatları muhasebe standartları gereği “varlık” yerine “yükümlülük” başlığı altında topluyor. Bankaların varlıkları ise genellikle verilen kredilerden oluşuyor.

Artışın Sebebi Ne?

PayPal bilançosundaki kripto paraların artışını analiz eden uzmanlar, %50’lik değişimin sebebini piyasa ile açıkladı. Uzmanlara göre kripto paraların piyasa değerindeki artış kalemdeki büyümenin en büyük sebebi.

Ödeme hizmet sağlayıcısının elinde 499 milyon $ değerinde Bitcoin ve 362 milyon $ değerinde Ethereum bulunuyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!