Ooki DAO, CFTC’ye Karşı Mücadele Etmenin Yollarını Arıyor!

Ooki DAO, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından DAO’ya karşı açılan son davaya nasıl yanıt verileceği konusunda topluluk içinde tartışmaya başladı.

Ooki DAO, ABD’li Kurumla Mücadele Etmeye Hazırlanıyor

CFTC’nin açtığı davada, Ooki DAO’nun yasa dışı faaliyetlerde bulunan, bZx adında lisanssız bir borsa işleten, tüzel kişiliği olmayan bir topluluk olduğunu iddia ediyor.

Borsanın kurucuları kısa süre önce düzenleyici kurumla 250.000 dolar tutarında bir anlaşma yapmıştı.

CFTC, DAO’ya karşı yapılan şikayetlerin bir parçası olarak, yönetim oylamalarına katılan topluluk üyelerinin Ooki’nin iddia edilen yanlışlarından sorumlu olduğunu söylüyor.

DAO üyeleri şu anda CFTC’nin davasına verilecek uygun yanıtı tartışıyor. Bu yanıtlardan biri, DAO üyelerine hukuk danışmanlığı için hazine fonlarının tahsis edilmesini içeriyor.

Ooki topluluğu ayrıca CFTC’nin şikayetine karşı olası bir yasal itiraz için ek fon toplama fikrini de değerlendiriyor.

Buradaki fikir, Ooki DAO’nun yasal mücadelesini desteklemek için DeFi ve kripto topluluğundan destek almaktı.

NFT’ler de DAO’ların yasal savunması için bir başka olası bağış toplama yolu olarak tanımlanıyor. Topluluk, bu çaba için fon toplamak üzere bir NFT koleksiyonu yayınlama olasılığını tartışıyor.

CFTC’nin Ooki’ye karşı açtığı dava kripto para dünyasının farklı kesimlerinden çok sert tepkiler aldı.

Birçok avukat ve yorumcu, CFTC’nin yaklaşımına karşı, DAO’lar ve genel olarak merkeziyetsiz yönetim için olumsuz etkilerine yönelik endişelerini dile getirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!