PancakeBunny, Binance Ağının En Büyük Saldırılarından Birisini Yaşadı

Binance Smart Chain ağı üzerindeki saldırıların en günceli, merkezsiz kripto para borsası PancakeBunny’nin başına geldi. Bunny’e saldıran bir kişi, token fiyatlarını manipüle ettikten sonra yaklaşık 200 milyon dolarlık kazanç elde etti.

BUNNY, Saldırıya Uğradı

PancakeBunny ekibi tarafından yayınlanan gönderide de saldırı teyit edilirken bunun likidite sağlama platformuna olmadığı ve kullanıcı fonlarının güvende olduğunu vurguladı. Bu saldırının tamamen BUNNY fiyatını manipüle etmeye yönelik olduğunu belirten ekip, yine de yatırımcıların endişesini gideremedi. Bunun en büyük sebebi ise BUNNY fiyatının dibi görmesi oldu.

PancakeBuny saldırganının ilk olarak BNB/USDT fiyatını manipüle etmek için PancakeSwap üzerinden yüklü miktarda BNB kredisi aldığı biliniyor.

Bunun yanı sıra BUNNY/BNB paritesini de manipüle etmek isteyen saldırgan, önce paritelerdeki fiyatı yükseltti ve daha sonra elindeki bütün BUNNY tokenlerini satarak sadece bunun fiyatının düşmesine yol açtı. Devamında BNB kredisini ödeyen saldırgan, böylece BUNNY için zararın çok daha büyümesine yol açtı.

Flash loan olarak bilinen bu krediler son dönemde birçok saldırgan tarafından kullanılmakta ve aslında bunun hackten çok planlı bir manipülasyon olduğu söylenmekte. BUNNY fiyatı olaydan sonra %95 düşüş yaşayarak 170 dolardan 9,30 dolara kadar çekildi. BNB fiyatı da bu haber ile beraber 340 dolardan 300 dolara kadar geriledi. Fiyatlar yavaş yavaş toparlanıyor olsada kripto para sektörünün flash loan olayları yüzünden DeFi projelerine daha dikkatli davranacağı söylenebilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!