Para Bitcoin’e Kayıyor Dedi Altcoin Yatırımcılarını Uyardı!

Bitcoin ve altcoinler genel olarak yatay hareket etmeye devam ederken yatırımcılar yükselişi dört gözle bekliyor.

Bu bağlamda BTC ve altcoinlerin performansını değerlendiren kripto para analisti Benjamin Cowen, yeni YouTube videosunda yatırımcıların daha çok BTC’ye ilgi gösterdiğini söyledi.

Yatırımcıların BTC için altcoinleri terk ettiğini belirten analist, bu hareketin Bitcoin hakimiyetini arttırdığını söyledi.

Analiste göre yatırımcılar BTC için altcoinleri terk ettikçe Ethereum (ETH) dahil altcoinler değer kaybediyor.

“Altcoin piyasasındaki likidite Bitcoin’e kayıyor ve Bitcoin hakimiyeti artıyor.

Altcoin piyasası ETH ve Bitcoin’e kanıyor. Ancak insanlar BTC’ye geçtikçe ve BTC hakimiyeti arttıkça ETH bile değer kaybediyor.

Teorik olarak Bitcoin hakimiyeti yükselir ve altcoin piyasası likiditesi Bitcoin’e akar ve Bitcoin/ABD doları değerini daha yükseğe gönderir.

Ancak bir noktada, altcoin piyasası likiditesi de artık Bitcoin fiyatını yukarı çıkaramaz. Bu durumda da altcoin piyasası daha da harap olur, düşer.”

Analist son olarak piyasalara hakim olumsuz makroekonomik ortam nedeniyle Bitcoin’in şu anda altcoinlerden daha çekici olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!