Paxos, Yıllık Kripto Anket Sonuçlarını Yayınladı: Yatırımcılar Piyasaya Güveniyor mu?

Son günlerde adından sıkça söz ettiren ABD merkezli kripto şirketi Paxos, yatırımcılar ile düzenlediği anket araştırmasının sonucunu blog gönderisi olarak yayınladı.

5 Ocak 2022 – 6 Ocak 2023 tarihleri arasında 5.000 farklı yatırımcı ile yapılan kamuoyu yoklaması, geçtiğimiz yıl kripto fiyatlarının düşmesine rağmen sektöre olan ilginin hala canlı olduğunu ortaya koydu.

Yatırımcılar Kriptoya Güvenmeye Devam Ediyor

Paxos’un yıllık olarak hazırladığı araştırma raporuna göre piyasaya rağmen kripto yatırımcılarının güveninde herhangi bir gerileme yaşanmadı. Ankete katılan örneklemin dörtte üçü kripto paraların geleceğinin olduğuna inanıyor. Raporda düşülen dipnota göre bu oran bir önceki araştırma ile benzerlik gösteriyor.

Yatırımcılar “Geçtiğimiz yıl kripto sektöründe yaşananlar hakkında ne kadar endişelisiniz?” sorusuna ise %72 oranında endişesiz veya kısıtlı endişe taşıdıklarını belirtti.

Kripto şirketi güven anketinin ardından katılımcıların sektör geleceği hakkındaki görüşlerini de aldı. Paxos ekibi, örnekleme “Geleneksel finans şirketleri kripto alanında var olmalı mı?” sorusunu sordu.

Katılımcıların %75’i bu soruya olumlu yanıt vererek geleneksel finans üzerinden kripto satın almaya sıcak baktığını belirtti. Geçtiğimiz yıl aynı soruya gelen olumlu yanıt yüzdesi ise %63 olarak kaydedildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!