Piyasalar Güne Nasıl Başladı? Bitcoin’de (BTC) Günün Öne Çıkan Haberleri Neler?

Son açıklanan düşük enflasyon verisi sonrası yukarı yönlü tepki veren piyasalar yeni haftayla birlikte yükselmekte zorlanıyor.

Pozitif ivme devam etse de, yeni haftada kazançların sınırlı olduğunu görüyoruz.

Avrupa Stoxx 600 endeksi +%0,2 seviyelerinden işlem görürken, Avrupa tarafında daha pozitif bir tablo olduğunu görüyoruz. Bu sırada ABD vadelileri küçük kayıplarla işlem görmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 1800$’ın üzerinde işlem gören Altın yeni haftanın başlamasıyla 1800$’ın altına indi.

Piyasalarda ve emtia tarafından karışık seyir devam ederken, yarınki FED tutanakları öncesi Bitcoin’in de yükselmekte zorlandığını görüyoruz.

Şimdilik 24.000$ seviyesini koruma mücadelesi veren Bitcoin‘de borsalarla korelasyonun devam ettiğini görüyoruz.

Kripto para piyasaları özelinde günün öne çıkan başlıkları şu şekilde:

“Revolut 17 milyon Avrupalı müşterisine kripto hizmetleri sunmak için ilgili kurumdan onay aldı.

Kanada Crypto.com’un Kanada’daki operasyonları için ön onay verdi.

30 yıllık bir geçmişe sahip olan dijital hak kuruluşu EEF, ABD’nin Tornado Cash’e yönelik baskısını hak ihlali olarak nitelendirdi.

Bitcoin madencisi Greenidge Teksas’a genişleme planlarını askıya aldı. İkinci çeyrek net zararı 107 milyon dolar olarak açıklandı.

Yeni mahkeme belgelerine göre Celsius’un alacaklılarının paralarını ödemek için 2.8 milyar dolar açığı var. Şirketin nakit varlıkları hızla eriyor.

Brezilya’nın önde gelen brokerı XP, kripto ticaret platformu Xtage’i bugün başlattı.

Geçen hafta kripto para çekimlerini askıya alan kripto para borç verme şirketi Hodlnaut Singapur’daki alacaklılara karşı koruma başvurusunda bulundu. Bununla sorunların çözülmeye çalışıldığı süreçte alacaklıların Holdnaut’a karşı herhangi bir yasal takip yapmasını engellenmek isteniyor.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!