Piyasaları Bekleyen Belirsizlikler Artıyor: Trump Yürüyerek Gitmeseydi Felaket Olabilirdi!

Kripto para piyasaları son dönemde ciddi belirsizlikler yaşıyor ve yaşanan bu belirsizliklerin oranı her geçen saat daha fazla artıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın coronavirüse yakalanmasından hemen sonra yaşanan piyasadaki düşüşler etkisini biraz toparlamış bile olsa yatırımcıların endişesi bitmedi.

Özellikle bugün ortaya çıkan bilgilere göre Başkan Trump’ın coronavirüse yakalandıktan sonra Beyaz Saray’dan başkanlık helikopteri ile ayrılmasının piyasaların kapanma saatine denk getirildiği ve bunun sebebinin küresel piyasaları korumak olduğu ortaya çıktı.

Eğer ki Donald Trump piyasalar açıkken Beyaz Saray’dan ayrılsaydı bu durumun daha büyük düşüşlere ve endişeye sebep olabileceği belirtildi. Uzmanlar, Donald Trump’ın doktorlar tarafından “Birkaç saat daha hastaneye gitmeyi reddederseniz tekerlekli sandalye veya sedye üzerinde başkanlık helikopterine binmek zorunda kalacaksınız, bu durumda piyasalar ve güven sorunları çok artacaktır!” uyarısından sonra Trump’ın kendi ayağıyla Beyaz Saray’dan ayrıldığı belirtildi.

“Trump’a Bir Şey Olacak Mı?” Endişesi

Gelecek hafta Trump’ın sağlık durumu haliyle kripto para piyasaları dahil tüm piyasalar için belirleyici unsur olacak. Eğer Trump’ın durumu kötüye giderse bu durumda kripto para birimlerinin çok ciddi düşüş yaşaması bekleniyor. Ancak olası durumda sadece kripto para birimleri değil, aynı zamanda altın, döviz ve diğer yatırım araçlarında da beklenmedik düşüşler gözlemlenmesi mümkün.

Trump’ın ölümü veya benzer bir olay durumunda ABD’nin tarihinde yaşayacağı en büyük karmaşalardan biri yaşanacak. ABD’de başkanlık seçimleri için yeni aday belirlenmesi yerine Mike Pence’in başkan adayı olarak göreve devam etmesi bekleniyor. Eğer Pence bunu istemezse yerine aday belirlenebileceği ancak bunların küresel piyasaları karıştıracağı ve ABD’de benzeri görülmemiş sonuçlar yaratacağı belirtiliyor.

ABD’de yaşanacak olan bu gelişmelerin yaşanıp yaşanmayacağına bu dönemde kimse kesin yanıt veremediği için ABD’li kripto para stratejistleri özellikle bu dönemde çok daha karmaşık düşüşlerin beklenebileceğine işaret ediyorlar.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!