Portsmouth Belediyesi, Bitcoin’le Fatura Ödemesi Kabul Edecek!

İngiltere’de bulunan Portsmouth şehri de Bitcoin (BTC) konusunda harekete geçen yerel yönetimler arasında yer almaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Deaglan McEachern, şehir sakinlerinin faturaları için Bitcoin ödemesi yapabilmesine izin verileceğini açıkladı.

Kripto paralar konusunda son derece olumlu bir tavır çizen Belediye Başkanı, bu fikri kent sakinlerine daha fazla ödeme seçeneği sağlayacağını düşündüğü için teklif ettiğini söyledi ve şunları ekledi:

Kripto para biriminde kullanılan teknoloji türünün kullanımı, geleceğimiz açısından bizi etkileyecek yeni dalgalar oluşturacak. Portsmouth’un bunun gelecekte bizi nasıl etkileyeceğini görmek için harekete geçeceğinden emin olmak istiyorum çünkü şu an zaten bizi etkiliyor.

McEachern ayrıca Belediye’nin kripto para birimleri ve Blockchainler hakkında çok daha fazla şey öğrendiğini ve bunları gelişmiş şehir hizmetleri için nasıl kullanacaklarını anlattı.

Öte yandan kripto para cinsinden yapılan ödemelerin hemen ABD dolarına dönüştürüleceğini, böylece değişikliğin şehrin parasal uygulamaları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını da sözlerine ekledi.

Bu son proje hükumetlerin ve yerel yönetimlerin kripto paralar konusunda artan ilgisini bir kez ortaya koymuş oldu. Miami ve New York’un ardından şubat ayı ortasında Colorado valisinin de eyalet hükumeti sakinlerinin 2022 yazında kripto olarak vergi ödemelerine izin verileceğini açıklaması bu konuda önemli örnekler arasında yer alıyor.

ABD Meclisi De Boş Durmuyor

Amerika Birleşik Devletleri milletvekilleri, dijital varlıklarla ilgili olası herhangi bir düzenleyici belirsizliğin kongre tarafından düzenlenecek olan çerçeveyi beklemek yerine devlet düzeyinde ele alınması gerektiğini belirttiler. Şubat ayında Tennessee Temsilciler Meclisinden Jason Powell, eyaletinin ve diğer belediyelerin Bitcoin, kripto para birimleri ve NFT’lere yatırım yapmasına izin veren bir yasa tasarısı sundu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!