Rapor: Kripto Para Suçları 2020’de Azaldı!

Kripto analiz firması CipherTrace tarafından yapılan araştırmada kripto para birimleri ile işlenen suçların miktarı ve bunların oranı araştırıldı. Araştırma sonucunda 2020 yılının ilk 10 ayında kripto paralar ile işlenen suçların ortalama 1.8 milyar dolar tutarında olduğu, 2019 yılı tamamında ise bu rakamın 4.4 milyar dolar düzeyinde olduğu bildirildi.

Ancak uzmanlar CipherTrace tarafından açıklanan raporun tam net olmayabileceğini, kripto para birimleri ile işlenen suçların çok büyük bir bölümünün bilinemeyeceğini belirtiyor.

CipherTrace raporuna göre DeFi siber saldırılarının artış gösterdiğini ortaya çıkardı. DeFi’ye olan ilgi arttıkça daha fazla siber saldırı suçu işlenirken, kripto para birimlerine yönelik olarak siber saldırıların azaldığına dair rapor olumlu kabul görüyor.

*Kripto para birimleri ile işlenen suçların bir kısmında 2019 yılında Kuzey Kore’nin büyük rolü olduğuna inanılıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!