Reddit, Yeni NFT Airdropunu Duyurdu

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Reddit, NFT’ler ile olan ilişkisini bir üst seviyeye taşıyor. Ünlü çevrimiçi tartışma platformu, siteye özgü olan Snoo karakteri temalı NFT’leri piyasaya süreceğini açıkladı.

Snoo NFT’lerinin satışı başlamadan önce, üretilecek olan NFT’lerin bir kısmı siteyi yoğun olarak kullanan kullanıcılarına hediye edecek.

Yakın zamanda bir Reddit yöneticisi tarafından açıklanan ücretsiz NFT airdropu, yüksek miktarda karma puanı kazanan bazı kullanıcılara dağıtılacak.

Reddit’in “Koleksiyon Avatarları” olarak isimlendirdiği NFT’ler, Ethereum ağından daha hızlı, ucuz ve verimli olma misyonunu taşıyan bir ölçekleme ağı olan Polygon üzerinde üretilecek.

Yapılacak olan airdrop haricinde, NFT’ler Reddit üzerinden de satışa çıkarılacak. Başlangıç satış fiyatlarının 10 dolar ile 100 dolar arasında bir değişkenlik göstermesi bekleniyor.

NFT Nedir? Ne İşe Yarar?

NFT, blockchain ağında eşsizliği ve sahipliği tescillenerek üretilen dijital sanat eserleridir. NFT’ler en basit olarak bir avatar, profil resmi, video oyun öğelerinden oluşabilir. NFT’lerin üretilmesi ve sahipliğinin tescil edilmesi için blockchain ağları büyük önem arz etmektedir.

Reddit, şimdiye kadar dijital sanat eserlerini “Koleksiyon Avatarları” olarak isimlendirerek NFT kelimesinin kullanımından kaçınıyor. Bunun en büyük nedeni, NFT’lerin veya blockchain gibi söylemlerin toplumun büyük bir kısmı için hala çok marjinal olarak görülmesi olabilir.

Reddit, daha önce sitesinde Ethereum tabanlı CryptoSnoos adlı NFT koleksiyonunu sergilemişti. Sadece 4 adet NFT’den oluşan koleksiyonda dijital sanat eserleri oldukça yüksek fiyatlar ile satılmıştı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!