Rekt Capital Bitcoin’deki Son Düşüşü Değerlendirdi! İzlediği Seviyeyi Açıkladı!

Bitcoin (BTC) ve altcoinler SEC‘in kripto para borsası Kraken‘e açtığı dava sonrasında düşüşe geçti.

Bitcoin 22.000 doların altına çekilirken altcoinlerde de tablo kırmızıya döndü.

Yatırımcılar bu düşüş sonrası Bitcoin Ocak ayındaki kazanımlarını geri mi veriyor? BTC yeniden yükselebilecek mi? sorularının cevaplarını ararken popüler kripto para analisti Rekt Capital‘den bir BTC değerlendirmesi geldi.

Bitcoin’in yükseliş trendini sürdürebilmesi için günlük kapanışını 22.692 doların üzerinde yapması gerektiğine dikkat çeken analist şunları söyledi:

“Bitcoin dün trend çizgisini iyi tuttu, ancak bugün fiyat o seviyenin altında aşağı yönlü hareket ediyor.

Teknik yükseliş trendini sağlam tutmak için BTC’nin günlük kapanışını Yeşil Yüksek Düşük’ün üzerinde yapması gerekiyor.

O seviye de BTC grafiğine göre, 22.692 dolara denk geliyor.”

Olumsuz bir tabloya rağmen yatırımcıların umudunu kaybetmemesi gerektiğini belirten analist, Bitcoin‘in hala boğa bölgesine geri dönebileceğini söyledi.

“Bitcoin 23.400 dolar direncini reddettikten sonra birkaç haftalık Yüksek Düşük seviyesini (yeşil) kaybetme tehdidinde bulunuyor.

Bu aşamada, BTC hala yeşil üçgene geri dönebilir ve mevcut fiyat hareketini olumsuz bir fitil olarak yazdırabilir.”

Son olarak takipçilerini “kaçırma korkusu” (FOMO) odaklı ticaretin olası tuzakları karşısında uyaran Rekt Capital “Yeşil bir günde FOMO yaparsanız, kırmızı rengin hakim olduğu bir günde FOMO’ya yetecek kadar cephaneniz olmaz.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!