Resesyon, Bitcoin Yarılanmasına Kadar Devam Edebilir! Elon Musk Konuştu!

Özellikle Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) üzerinde büyük etkisi bulunan Tesla CEO’su Elon Musk’ın paylaşımları genel olarak tüm kripto para piyasasını etkiliyor.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk, BTC dahil olmak üzere kripto para birimlerinin düşmesine neden olan FED‘e tepki gösterdi.

FED’in faiz artırımına tepki gösteren Elon Musk, resesyonun 2024’ün baharına kadar süreceğini söyledi.

Dogecoin’in geliştiricilerinden olan Billy Markus, “sanırım şu an tek endişelenmemiz gereken yaklaşan küresel durgunluk ve nükleer kıyamet” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Buna cevap veren Elon Musk “Korkunç bir küresel olay olmadan bir yıl geçirmek kesinlikle güzel olurdu.” dedi.

Bu cevabından sonra Musk’a bir soru yönelten kullanıcı, resesyonunun ne zamana kadar süreceğini sordu.

Uzun süredir ABD ekonomisinin resesyona gireceğini tahmin eden Musk, bu soruya şu şekilde cevap verdi:

“Sadece tahmin, ama muhtemelen 2024’ün baharına kadar.”

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın üçüncü çeyrek raporlarının açıklanmasından sonra, FED’in faiz artırma kararını sert bir dille eleştiren Musk, Jerome Powell ile meslektaşlarının sonunda hatalarını anlayacaklarına inandığını da söyledi.

Elon Musk’ın resesyonun biteceğini belirttiği tarih Bitcoin’in bir sonraki halving dönemine de denk geliyor.

FED yetkilileri büyük bir resesyon riskinden söz etmezken piyasalar küresel bir resesyon ihtimalini dikkate alarak düşük risk iştahında kalmaya devam ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!