Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’dan Kripto Sektörü Açıklaması

FTX ve Terra facialarıyla güven kaybı yaşayan kripto sektörü ayağa kalkmaya çalışıyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto endüstrisinin durumu hakkındaki düşüncelerini Twitter’da paylaştı.

Endüstrinin hem fayda hem de şeffaflık yoluyla güveni yeniden inşa etmesi gerektiğini belirtti.

Ripple CEO’su Kripto Endüstrisinin Güveni Yeniden İnşa Etmesi Gerektiğini Söyledi

Garlinghouse, attığı tweette, sektörün birlikte ilerlemesi gerektiğini söyledi ve bunun ancak şeffaflık ve fayda yoluyla gerçekleşebileceğini ekledi.

Bununla birlikte Garlinghouse, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kriptoya savaş ilan etmesiyle sektörün önemli engellerle karşı karşıya olduğuna da dikkat çekti.

SEC Başkanı Gary Gensler’in firmalara kayıt yaptırma çağrısını eleştiren Garlinghouse, “kayıtlı bir tokenin” ticaret yapabilmesi için herhangi bir altyapı bulunmadığını ve bu tokenlerin ne olduğu konusunda netlik olmadığını söyledi.

Ripple patronu ayrıca düzenleyicileri sektörü düzgün bir şekilde düzenlemeye çağırarak, diğer birçok G20 ülkesinin halihazırda çerçeveler oluşturduğunu ve rehberlik belirlediğini söyledi.

ABD’nin yapabileceklerine bir örnek olarak AB’nin kripto varlıklar (MiCA) düzenlemelerindeki politikalarını gösterdi.

Garlinghouse geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e verdiği bir röportajda SEC ile XRP davası hakkında bu yıl bir karar verilmesini beklediğini belirtmişti.

Ripple CEO’su, tüm kripto para birimi endüstrisi üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabilecek davanın önemini vurguladı ve SEC’in kripto düzenlemesine yaklaşımını eleştirdi.

Ayrıca davanın gerçekten XRP ile ilgili olmadığını, SEC’in tüm sektöre nasıl saldırdığını belirtti. Davanın sonucu, ABD’de kriptonun nasıl düzenleneceği konusunda zemin hazırlayacak ve tüm sektör için çok önemli olacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!