Ripple (XRP) Fiyat Analizi – Analist ve Yatırımcılardan XRP Hakkında Öngörüler

Kripto para piyasasında satış baskısı devam ediyor. Bitcoin’in gün içerisinde 8400 dolar seviyelerine kadar gerilemesi altcoinler üzerinde de deprem etkisi yaşattı. An itibarı ile 8500 dolar seviyelerinde işlem gören BTC kripto para piyasasının yüzde 66’sına sahipken altcoinler BTC’den aykırı bir şekilde hareket edemiyor.

Ripple’nin en büyük konferansı Swell 2019’dan sonra düşüş eğilimini sürdüren XRP, 24 saatlik olarak yüzde 3’lük bir düşüş daha kaydetti. An itibarı ile 0,261 dolar seviyelerinde işlem gören Ripple (XRP) birkaç saat önce 0,2586 dolar seviyelerine kadar geriledi. 0,260 dolar desteği üzerine işlem gören XRP günlerdir hem USD hem de BTC karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.

Ripple (XRP) 16.11.2019 1 Günlük Fiyat Grafiği – Kaynak: Tradingview

Günlük grafiğe bakıldığında önemli destek seviyeleri 0,26, 0,255 ve 0,245 dolar olarak karşımıza çıkarken direnç noktaları ise 0,271, 0,28 ve 0,315 dolar olarak görünüyor.

Analist ve Yatırımcıların XRP Fiyat Öngörüsü Ne?

Özellikle Türk yatırımcılar sosyal medyada XRP hakkında olumsuz görüş bildirmeye devam ediyor. Türk yatırımcıların geneli XRP fiyatının daha da düşeceğini düşünüyor. Ancak bir kısım analist bu görüşlerin aksine Kasım sonu ve Aralık ayı içerisinde XRP fiyatının artacağını öngörüyor.

Öte yandan genel olarak analistlerin görüşü 0,26 doların altına düşülmesi durumunda ciddi bir ayı sezonunun XRP için geleceği şeklinde.

Özellikle BTC üzerinde bu kadar satış baskısı ve aşağı yönlü bir hareket varken altcoin fiyatlarının BTC’den bağımsız şekilde artması pek beklenmiyor. Zira her ne kadar XRP hakkında olumlu haberler çıksa da BTC’nin aşağı yönlü hareket etmesi XRP ve tüm altcoin fiyatlarını da olumsuz etkiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!