Ripple’a Yeni Dava Şoku!

1 Mayıs’ta Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde Ripple’a kendi tokenını çıkararak kurucularına ve bazı şahıslara para kazandırdığı gerekçesiyle toplu dava açıldı. Bilindiği gibi Ripple’ın eski davası -XRP’nin menkul değer olup olmadığı ile ilgili olan- hala sonuçlanmış değil. Henüz eski davası bitmeden bir yenisinin daha açılmış olması Ripple’ın zor günler geçirmesine neden olacak gibi görünüyor.

Bitcoin Manipulation Abatement LLC adlı şirket tarafından açılan dava ilave iddialar da içeriyor. Buna göre XRP, 1 milyar dolar nakit elde etmek amacıyla halka pazarlandı, ayrıca Ripple’a yöneltilen suçlar arasında halka yanlış açıklamalar yapmak ve XRP hakkında yanıltıcı bilgiler paylaşmak suçları da yer alıyor.

Böylelikle şirkete Kaliforniyalı birçok yatırımcı tarafından toplu dava açılmış oldu. Yatırımcılar Ripple’ın bir önceki davasında XRP’yi ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) kabul ettirme noktasındaki basiretsizliği ve Ripple’ın kendilerini yanlış yönlendirmesi yüzünden zarar etmekle dava açtılar ve şirketten tazminat talep ediyorlar. Aslında Ripple’a açıklan tüm davalar birbiriyle alakalı ve hepsi de XRP’nin menkul değer olup olmadığı davası ile ilgili.

Bitcoin Manipülasyonunu Azaltma LTD adlı şirket geçen sene de FTX borsasına 150 milyon dolarlık bir dava açmış ancak bir süre sonra davayı geri çekmişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!