Ripple’dan Dikkat Çeken Adım: Tranglo Hissesinin Alımı Ne Anlama Geliyor?

Blockchain tabanlı ödeme devi Ripple, başındaki dava sıkıntısına rağmen büyümeye yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Ripple, Malezya merkezli sınır ötesi ödeme platformu Tranglo’ya ciddi bir yatırım yaparak şirketin %40 hissesini satın aldı. Ripple’ın bu yatırımının arkasındaki temel sebep ise On-Demand-Liquidity (ODL) ürünü için yeni ödeme koridorları açmak.

Ripple, Tranglo İle Ortaklık Açıkladı

Ortaklık sayesinde Ripple’ın Güneydoğu Asya bölgesindeki varlığı genişlemiş ve daha netleşmiş olacak. Ripple tarafından yapılan açıklamada sınır ötesi ödemeler için bölgenin standard bir entegrasyona ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Ripple aslında geçtiğimiz günlerde tam da bu sektöre yönelik büyük bir işe alım gerçekleştirdi. Uber’in eski yöneticisi Brooks Entwistle, Güneydoğu Asya bölgesinden sorumlu olacak.

Entwistle’ın aynı zamanda Tranglo’nun yönetim kurulunda yer alması ise geçtiğimiz günlerde bu satın almanın kulaktan kulağa yayılmasına yol açtı. Tranglo kurulunda Entwistle’a ek olarak Ripple’ın ürün bölümü başkan yardımcısı Amir Sarhangi de yer alıyor.

Tranglo, şubat ayı içerisinde Nijerya ve Gana ile iki yeni ödeme kanalı açtı. İki ülke de dünyada en çok havalenin gönderildiği bölgeler içerisinde yer alıyor ve buna ek olarak şirketin Uganda ile Brezilya’ya yönelik de benzer hizmetleri sağladığı biliniyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise konu hakkında yaptığı açıklamada Tranglo ile RippleNet müşterilerinin artık hem ODL hem de Line of Credit hizmetinden yararlanabileceğini ifade etti. Ripple’ın ABD’deki dava sürerken Güneydoğu Asya piyasalarına öncelik vermesinin sebebi ise ABD’de olumsuz bir durum oluşması durumunda buraya geçiş gibi gözüküyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!