Robinhood, Merkeziyetisiz Cüzdan İçin O Ağı Kullanacak!

Dünyanın en popüler finans aracı kurumlarından Robinhood, kullanıcılarına yeni blockchain tabanlı hizmetler sunabilmek için çalışmalar yapıyor.

Robinhood, uzun zamandır beklenen Web3 tabanlı cüzdan hizmeti için Twitter’dan önemli bir duyuru yaptı.

Yaklaşık 10.000 kullanıcının bekleme listesinde olduğu cüzdanın beta testi, bugün itibariyle daha geniş bir kitleye ulaştı.

Açıklamaya göre beta testi yapılan Web3 tabanlı merkeziyetsiz cüzdan, altyapı olarak Polygon (MATIC) ağını kullanacak.

Robinhood yetkililerinden Oliver McIntosh, neden Polygon ağını tercih ettiklerine dair şu açıklamayı yaptı:

“Polygon ağı gerek hızı, gerek de ölçeklenebilirliği nedeniyle pek çok blockchain ağından daha avantajlı. Geliştiricileri ağda aktif olarak çalışırken, aktarım ücretleri de oldukça düşük seviyede. Bu nedenle cüzdan altyapımız için Polygon ağını tercih ettik.”

Polygon, Ethereum tabanlı bir Layer-2 ölçeklenebilirlik çözüm projesidir. McIntosh, Polygon tercihlerinde son zamanlarda gerçekleşen Ethereum Merge güncellemesinin etkili olmadığını da sözlerine ekledi.

Web3 tabanlı cüzdan betasına sadece Apple telefon sahibi kullanıcılar katılacak.

Robinhood Nedir? Ne İşe Yarar?

Robinhood, dünyanın en popüler finans aracı kurumlarından biridir. Şirket, kullanıcılarına tek platform üzerinden altından hisse senedine, kripto paralara kadar geniş bir yatırım portföyü sunuyor.

Robinhood uygulaması, mobil versiyonunun kullanımının oldukça rahat olması nedeniyle geniş kitlelere hitap ediyor. Uygulama üzerinden Bitcoin, Ethereum, Dogecoin gibi bir çok kripto para birimi alınıp satılabiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!