Robinhood Sonunda Müjdeyi Verdi!

LONDON, UK - January 2021: Robinhood financial investing app on a mobile device

Hafta başında başlayan ve yarın bitecek olan Bitcoin 2022 Konferansı tüm hızıyla sürüyor. Birçok şirket ve platform da bu etkinliği yapacakları projeleri tanıtmak ve hizmet duyurularını yapmak için etkili bir araç olarak kullanmaya devam ediyor.

Kripto para birimi ve hisse senedi alım satım uygulaması Robinhood da dün yaptığı bir duyuruda dijital cüzdan özelliğini 2 milyon kullanıcı için daha kullanıma sunacağını açıkladı.

Düzenlemeler nedeniyle söz konusu kripto para cüzdanlarının yalnızca New York, Nevada ve Hawaii‘de mevcut olacağı belirtildi.

Karbon Ayak İzi Azaltılacak

Robinhood’un baş ürün sorumlusu Aparna Chennapragada, dijital cüzdan için bekleme listesine alınan 2 milyon uygun müşterinin artık kripto para birimleri gönderip alabileceğini söyledi. Ayrıca, platformun işlemlerin süresini ve maliyetini azaltmak ve aynı zamanda karbon ayak izlerini en aza indirgemek adına Bitcoin Lightning Network’ü entegre etmeyi planladığı da açıklandı.

Platform, Eylül 2021’den beri dijital cüzdan özelliğini test ediyordu ve Kasım 2021’de Dogecoin’i (DOGE) kullanarak ilk alfa transferini tamamlamıştı. Cüzdanın beta sürümü Ocak 2022’de on binlerce kullanıcı için piyasaya sürüldü.

7 Aydır Beklemedeydiler

Yaklaşık 7 aydır beklemede olan Robinhood kullanıcıları bu gelişmeye olumlu tepki verdi. Bununla birlikte bazı kullanıcılar, değiştirilemeyen belirteçler ve ERC-20 belirteçleri gibi Ethereum tabanlı hizmetlerin platformun cüzdanı tarafından desteklenmeyeceği yönündeki endişelerini belirtti. Ethereum zinciri için destek eksikliği konusu Robinhood tarafından da doğrulandı.

Öte yandan Robinhood, 2021’in 3. çeyreğinden yıl sonuna kadar kripto para biriminden elde edilen işlem bazlı gelirlerde %6’lık bir düşüş olduğunu bildirdi. Şimdi bu yeni cüzdan özelliğinin platforma daha fazla kullanıcı çekmesi ve şirketin kripto gelirlerini artırması bekleniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!