Romanya Merkez Bankası: Bitcoin Fiat Paranın Görevini Hiçbir Zaman Yerine Getiremeyecek!

Romanya Ulusal Bankası (BNR) İdare Konseyi üyesi Daniel Daianu, özel bir gazeteye açıklamalarda bulundu. Kripto para birimleri hakkında kendisine ne düşündüğü sorulduğunda kripto paralar hakkında fiat paraların yerine asla ve hiçbir zaman geçemeyecek olduğunu açıklayan Daianu, kripto paraların fiat paranın yerini almasının bazı temel görevler nedeniyle baştan mümkün olmadığını açıkladı.

Romanya, kripto paraların çok fazla ilgi gördüğü ülkeler arasında olmasa da kripto paraların düzenlenmesinden yana olduğunu ve olası tehditlere karşı önlemler almaya devam edecek olduklarını açıklayan yetkili, kripto paraların yasaklanmasından yana olmadığını ve kripto paraların bazı yararlarından ve avantajlarından faydalanmak gerektiğini açıkladı.

Bence bunlar finansal varlıklar, kripto para birimleri hiçbir zaman para biriminin temel rollerini yerine getiremeyecekler ve fiat paraların yerine geçemeyecekler. Kripto para birimleri hiçbir zaman Merkez Bankası tarafından verilen para biriminin yerini alamaz. Ticari bankalar ve merkez bankaları arasında olan fiat para ilişkisinin kripto paralar ile yer değiştirmesi mümkün ancak fiat para birimlerinin tamamen ortadan kaldırılması ve günlük hayattan tamamen kaldırılması asla mümkün değil. Bununla birlikte, yeni teknolojilerin bazı karışıklığa yol açtığını kabul ediyorum ve bu karışıklığın bize kripto paraları öğrettiği ve faydalarından yararlanmamızda katkı sunduğunu düşünüyorum.

Kripto paralar hakkında olumsuz düşünmeyen Romanya ve birçok Avrupa ülkesinin dışında Asya ülkelerinde kripto paralara bakış açısı biraz daha kötü ve katı. Asya ülkelerinde kripto paraların yasaklandığı Hindistan dışında Çin’de bazı yasaklar uyguluyor ve bu nedenle kripto para pazarında istikrarı bozuyor. Çin ve Güney Kore arasında kripto para kararları farkları ise Güney Kore’den yana olan tercihin çok fazla olmasında yarar sağlıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!