Rus Yanlısı Gruplara 2,2 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin, Ethereum ve Altcoin Bağışlandı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Ukrayna’ya yapılan Bitcoin ve Ethereum bağışları oldukça çok konuşulmuştu.

Kripto para veri şirketi Chainalysis, kripto para bağışlarının sadece Ukrayna tarafına değil, Rus yanlısı gruplara da gittiğine ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda Rus yanlısı gruplara yaklaşık 2,2 milyon dolarlık kripto bağışı tespit ettikleri ve bunların çoğunluğunun Bitcoin ve Ethereum bağışları olduğu belirtildi.

Önemli oranda Tether, Litecoin ve Dogecoin de bağışlanan kripto paralar arasında yer aldı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Savaşın başlangıcından bu yana, başta Bitcoin ve Ethereum bağışları olmak üzere toplam 2,2 milyon doların üzerinde kripto para birimi alan Rus yanlısı 54 kuruluş belirledik.

Önemli miktarda Tether, Litecoin ve Dogecoin de gönderildi.

Kaynak: Chainalysis

Bu fonların büyük bir bölümü paramiliter grupları askeri teçhizatla donatmak için kullanıldı.

Beş kuruluş 100.000 doların üzerinde, 17 kuruluş 10.000 doların üzerinde ve 35 kuruluş 1.000 dolardan fazla kripto para birimi topladı.

Bu kuruluşlara gönderilen kripto bağışlarının, Rus yanlısı propaganda sitelerinin finansmanından dronlar, silahlar, kurşun geçirmez yelekler, iletişim cihazları ve çeşitli diğer malzemeler gibi askeri eşyaların satın alınmasına kadar her şeyi desteklemek için kullanıldığı bildiriliyor.

Önemli olmakla birlikte, Rus yanlısı kuruluşlara bağışlanan 2,2 milyon dolarlık kripto para , Ukrayna’ya bağışlanan on milyonlarca kripto parayla karşılaştırıldığında hala sönük kalıyor.

Bu hesapları takip etmek ve tespit edildikçe yenilerini eklemek için kamu ve özel sektördeki ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Rus yaptırımlarından kaçınma ve kripto para birimine dayalı kara para aklama ile ilgili diğer göstergelere de yakından takip etmeye devam edeceğiz .”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!