Rusya, Bitcoin (BTC) Borsası Binance’i Kara Listeden Çıkardı!

Geçtimiz yıl Rusya’da bulunan bir mahkeme savcıların talebi üzerine Binance’ın web sitesine erişim durdurulmuştu.

Mahkeme kararında, Bitcoin’in düzenlenmemiş bir para birimi olduğuna ve Binance’ın web sitesi üzerinden bu para hakkında bilgi yaymasının yasal olmadığına karar vermişti.

“Bitcoin ihracı ve kullanımı tamamen merkeziyetsiz bir sistemdir. Bunun hükümet tarafından düzenlenme ve denetlenme imkanı yoktur. Bu nedenle bu para birimi hakkında bilgi yaymak Rus yasalarına aykırıdır.”

Mahkemenin kararından sonra, Binance’nin Rus temsilcisi Gleb Kostarev kendilerine süreç hakkında tebligat yapılmadığını iddia ederek karara itiraz etti. Kendilerine savunma hakkı verilmeden bu kararın verilmesinin yasalara aykırı olduğunu iddia eden Kostarev, davadan karar verilince haberdar olduklarını ifade etti.

Binance karara itiraz ederek kanunlara uygun bir yargılama talep etti. Bunun üzerinde savcılar Binance ile ilgili şikayetlerini geri çekti. Bu sayede uzun süredir kapalı olan Binance’ın web sitesi Rusya’da yeniden açıldı.

Rus yasalarına göre kripto para birimleri yasa dışı değildir. Rusya’da 1 Ocak’ta çıkan yasaya göre, dijital varlıklar vergilendirilebilir mal olarak kabul ediliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)