Rusya Doların Gücünü Kırmak İçin Bitcoin’e Yönelebilir!

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Haftası kapsamında yaptığı röportajda; Bitcoin ve kripto para birimlerinin değerli olduğuna inandığını ancak enerji kaynaklarının ticaretinde kripto para birimlerinin ödeme aracı olmasını konuşmak için çok erken olduğunu söylemişti.

Rusya dolar rezervlerini düşürmeye devam ederken, her defasında ABD Dolarının Rusya’nın uluslararası rezervlerindeki payını azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin yerel haber ajansı Interfax ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı, röportaj sırasında ülkenin Rusya’nın uluslararası rezervlerinde ve yabancı ortaklara yapılan ödemelerde ABD dolarının payını azaltma planlarında ısrarlı olduğunu yineledi.

Pankin, ABD dolarının yerine geleneksel itibari para ve dijital para birimleri ile değiştirme ihtimalini dışlamadıklarını da belirterek devam etti:

“Uzun vadede ABD dolarını hem ulusal hem de bölgesel diğer para birimlerinin yanı sıra bazı dijital varlıklarla değiştirmek mümkün.”

Böyle bir değişim için Rus hükümetinin ciddi bir çaba gösterdiğini belirten Pankin, bunun yanında ülkeler ve işletmeler arasındaki var olan iş birliği modellerinin yeniden kurulması ve yeni ödeme sistemleri için yeni mekanizmalar oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Bakan yardımcısı Pankin, ülkenin dolar planlarının ABD hükümetinin uyguladığı yaptırımların sebep olduğu zorluklardan kaçınması sonucu ortaya çıktığını savundu ve ekledi:

ABD doları ile yapılan ödemeler, ABD bankaları ve ödeme sisteminden geçiyor. Washington da şüpheli gördüğü tüm işlemleri engelleyebiliyor.

Pankin Rus hükümetinin euro yada başka para birimleri ile sıkıntılar yaşamadığını belirterek diğer para birimleri için benzer önlemeler almayı düşünmediklerini de ekledi.

ABD Hazine bakanlığından kısa süre önce gelen bir açıklamada; hiçbir ülkenin  para birimini haksız ihracat avantajı için kullanımına izin verilmeyeceği ifade edildi. Hazine bakanlığından gelen son dakika haberinin Rusya’nın açıklamalarıyla ilgili olabileceği değerlendirildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!