Rusya’da Kripto Para Baskısı Çin’den Çok Uzakta Değil

Moskova’da tam 120 bin Rus kripto para sahibi*. Tahminler 2019’da kesin olmasa bile insanların büyük kısmı kripto paralara sahip değil ve kripto paraları bilmiyorlar. Moskova’da insanların kripto para almasının sebebi olarak hükümet baskısı dolayı ile olası potansiyel savaşlara karşı ve olası banka hesabına el koyma girişimlerine karşı zengin Rusların kendilerini ‘güvende’ hissetmeleri adına yeni bir yatırım aracı olarak görmelerinden ortaya çıkmış durumda.

İnsanlar kripto para birimlerine sadece ödeme için değil aynı zamanda bir yatırım için de ilgi gösteriyorlar. Ancak görünenler ve yakın zamanda Rusya’da yaşanan vakalar ülkede Putin yönetiminin özellikle kripto paralara yönelik baskıyı Çin’den daha fazla arttırma girişimi yönünde olduğunu gösteriyor.

Vladimir Putin yönetiminin kripto paraları istemiyor olmasının en önemli nedeni olarak dış güçlerin Rus vatandaşlarına ödemeler yapması ve ajanlık faaliyetleri olarak gösterilse de özellikle savaş teknolojilerinin diğer güçler tarafından çalınmasına kolaylık sağlayabileceği için olduğu öngörülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!