Rusya Maliye Bakanı: “Kripto Paraları Yasaklamak Çözüm Değil!”

Rusya’nın kripto paralar ile ilgili kafası bir hayli karışık. Zira uzun süredir ülkede kripto paraların yasaklanacağı konuşulurken Rusya Maliye Bakanı kripto paraların yasaklanmaması gerektiğini söyledi.

“Kripto paraları yasaklamamız değil, düzenlememiz gerekiyor.”

Rusya Merkez Bankasının yasaklama fikrini desteklemediğini belirten bir başka isim de Rusya Devlet Duması Üyesi Andrey Lugoyov oldu.

Lugoyov konu ile ilgili “Kripto paraların dolaşımını yasaklamak pek mümkün değil. O zaman yasaklamak isteyenler bunu pratik açıdan nasıl yapmayı planladıklarını bize açıklasınlar ki tüm dünyaya alay konusu olmayalım.” ifadelerini kullandı.

Rus Hükümeti Kripto Yasağını Desteklemiyor!

Geçtiğimiz günlerde Rusya Merkez Bankası kripto para birimlerinin Rus finans sektörü ve sıradan vatandaşlar için oluşturduğu riskler hakkında kapsamlı bir rapor yayınlamıştı.

Merkez Bankası bu raporunda kripto para birimlerine yönelik bir dizi yasaklama önerdi.

Rusya yerel medyasında yer alan bilgilere göre hükümet, bakanlıklar ve milletvekillerinin çoğu Rusya Merkez bankasının önerdiği kripto para yasağını desteklemiyor.

Devlet yetkilileri yasaktan ziyade kripto paralar ile ilgili düzenlemeler yapıp, vergilendirme ile ilgili yasalar getirmeyi düşünüyorlar.

Her ne kadar Rusya Merkez Bankası kripto paraların yasaklanması yönünde adımlar atılmasını önerse de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto yasağı fikrini reddederek ülkenin böyle bir strateji izlemeyeceğini bildirmişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!