Rusya Popüler Bitcoin Borsasını Kara Listeye Aldı!

ABD’nin uyguladığı ekonomik yaptırımlar sonrası kripto para birimi kullanımının arttığı Rusya’dan kripto sektörüne dair yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Bu bağlamda son olarak Şeyseller’de kayıtlı olan kripto para borsası OKX‘in web sitesinin Rusya’da engellendiği belirtildi.

Coindesk’in haberine göre, çevrimiçi sansürü izleyen yerel bir STK Roskomsvoboda, OKX’in web sitesinin Rusya’da engellendiğini söyledi.

Roskomsvoboda, engellenen ve kara listeye alınan web sitesi listesine baktığında kripto borsası OKX’in de web sitesinin engellendiğini gördüğünü söyledi.

Roskomsvoboda’ya göre, Okx. com’un IP adresleri savcılığın 4 Ekim tarih 73/3-105-2022 sayılı kararı nedeniyle engellendi.

OKX’in web sitesinin engellenme nedenleri hala belirsizliğini koruyor. Bu konuda OKX’den bir açıklama gelmedi.

Haberde Rusya’nın internet sansür kurumu Roskomnadzor’da da OKX’in engellendiği bilgisinin yer aldığı belirtildi.

Roskomsvoboda’nın kurucusu Artem Kozlyuk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kara listeye alınmış ve engellenmiş web sitelerinin sahiplerinin bile genellikle neden kara listeye alındıklarını bilmiyor. Bu engelin nedenini sadece Roskomnadzor’a dava açarak öğrenebilirler.”

Rusya’nın yasağına takılan ilk kripto borsası OKX değil.

2020 Haziran ayında ticaret hacmine göre en büyük kripto para borsası olan Binance de bir mahkeme kararıyla engellenmişti. Ancak yapılan itirazlar sonrası Ocak 2021 yılında Binance hakkındaki yasak kaldırıldı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!